Bank Pocztowy Kredyt hipoteczny - opinie

Opinie o kredycie hipotecznym w Banku Pocztowym

Wtorek 3 styczeń 2012 18:21Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Bank Pocztowy Kredyt hipoteczny - opinie

Bank Pocztowy - Opinie


Kredyt w Banku Pocztowym przeznaczony na zakup mieszkania lub domu, remont, budowę domu itp.


  • minimalna kwota kredytu: 50 000 zł
  • waluta w jakiej jest udzielany kredyt: PLN
  • maksymalny okres spłaty kredytu: 40 lat
  • finansowanie do 100% wartości nieruchomości
  • dostępność kredytu w programie "Rodzina na Swoim"
  • atrakcyjne oprocentowanie kredytu
  • brak opłat za wcześniejszą spłate kredytu

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w Banku Pocztowym

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Wtorek 25 kwiecień 2017 3:13
Piątek 27 styczeń 2012 15:18Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Bank Pocztowy Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

po 3 tygodniach od momentu złożenia kompletu dokumentów dostałem pozytywną opinię, także jednak można, zaczynam się już cieszyć własnym M :-)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 10 marzec 2016 19:39 | Gość

nie tak szybko haha

Reklama
Niedziela 19 luty 2012 15:36Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Bank Pocztowy Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

zaciągnęliśmy w banku pocztowym kredyt na budowę domu, na razie jesteśmy zadowoleni z obsługi, zalatwienie wszystkich spraw formalnych zajęło nam blisko miesiąc, ale to chyba jest standardowy czas także w innych bankach więc nie narzekamy, ze swojej strony polecam bank pocztowy, miła i rzetelna obsługa

Skomentuj opinię

Wtorek 27 marzec 2012 16:20Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Bank Pocztowy Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

jedna z lepszych ofert na tę chwilę zarówno pod względem oprocentowania jak i wysokości kwoty jaka można dostać, nie trzeba mieć wysokiej zdolności kredytowej, żeby dostać u nich kredyt na mieszkanie

Skomentuj opinię

Środa 28 marzec 2012 8:52Zgłoś nadużycie
klientka pocztowego
klientka pocztowego
Temat postu: Bank Pocztowy Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

UWAŻAJCIE: Bank praktykuje wypełnianie wniosku do ksiąg wieczystych przez siebie. We wniosku robi elementarne błędy - przez co Sąd zwraca wniosek i procedura toczy się kolejny raz!!! Mało tego drugi wniosek też chciał wypełnić mi bank pocztowy i znowu były błędy!!!! WIADOMO, ŻE PóKI NIE MA UJAWNIONEJ HIPOTEKI BANK NALICZA WYŻSZE ODSETKI - jak dla mnie jest to działanie z premedytacją !!!!!! Na złożoną przeze mnie reklamację w sprawie - otrzymałam bezczelną odpowiedź, że to "wnioskodawca wypełnia wniosek".... OSZUKAŃCZA PRAKTZKA!!!! ...a moim głównym kryterium w wyborze banku było zaufanie do "poczciwej poczty"..... Teraz będę bacznie obserwować i czekać na każdą okazję by zmienić NIEUCZCIWCA na uczciwego.

do tego: raty jakie pokazano mi na wydruku - jak starałam się o kredyt były zupełnie inne niż te, które otrzymałam po otrzymaniu kredytu..... i nikt nie umie nic wytłumaczyć, a na infolinii niczego się nie dowiesz, bo "mają zastrzeżone" podawanie numerów do pracowników, którzy zajmują się konkretnymi tematami...... OBŁĘD!!!

Skomentuj opinię

Środa 28 marzec 2012 20:32Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Bank Pocztowy Kredyt hipoteczny - opinie

Ja nie korzystałem z tego banku, ale również nie słyszałem dobrych opinii o tym banku. Twoje słowa to tylko potwierdzają.

Skomentuj opinię

Piątek 25 styczeń 2013 12:05Zgłoś nadużycie
Ania
Ania
Słupsk
Temat postu: Bank Pocztowy Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Braliśmy kredyt pod koniec roku jeszcze z dopłatami Rodzina na Swoim, cała procedura zajęła trochę ponad 2 tygodnie, jesteśmy zadowoleni z wyboru banku, nie mamy na razie żadnych zastrzeżeń i oby tak pozostało do końca spłaty.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 25 styczeń 2013 19:24 | Alex

To jestem pod ogromnym wrażeniem, jakoś nie chciałoby mi się załatwiać poprzez okienko pocztowe takiego kredytu hipotecznego. Dla mnie za ważna sprawa i chyba też dla większości, więc oczekiwałbym spokojnej rozmowy i wypełniania wniosków i pism w bardziej intymnej sytuacji i miejscu. Może się mylę, proszę napisać jak to się odbywało załatwienie kredytu hipotecznego w Banku Pocztowym?

Sobota 26 styczeń 2013 8:40Zgłoś nadużycie
Ypsilon
Ypsilon
Temat postu: Bank Pocztowy Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Najważniejsze, że jesteście zadowoleni z usług Banku Pocztowego pod względem jakości obsługi, szybkości obsługi. Bank jest trochę inaczej postrzegany, a wychodzi, że można o nim dobrze pisać i być zadowolonym z usług Banku Pocztowego.

Skomentuj opinię

Sobota 2 luty 2013 11:22Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Poznań
Temat postu: Bank Pocztowy Kredyt hipoteczny - opinie

Ja też wziąłem kredyt w pocztowym jakoś w połowie 2012. Na tamten czas dość korzystne warunki, a na pewno najmniejsze ze wszystkich banków wymagania co do zarobków. Kredyt załatwialiśmy przez doradcę finansowego - babeczka wszystko za nas załatwiła, a my nie ponosiliśmy żadnych kosztów bo rozliczał się z nią bank. Cała procedura zajęła ok. 2 tygodni i na ten czas jest wszystko ok:)

Skomentuj opinię

Sobota 2 luty 2013 13:06Zgłoś nadużycie
Feliks
Feliks
Temat postu: Bank Pocztowy Kredyt hipoteczny - opinie

Szkoda, że bank wszystko robi, aby jak najwięcej zarobić na takim kredytobiorcy, specjalnie robiąc błędy. Chociaż są zadowolone osoby, co bank i co klient to zawsze będą zadowoleni albo i nie. Dobrze, że są takie wątki na forum, które pozwalają opisywać różne sytuacje i te negatywne i te pozytywne.

Skomentuj opinię

Reklama