BZ WBK Kredyt hipoteczny - opinie

Opinie o kredycie hipotecznym w Banku Zachodnim WBK

Piątek 6 styczeń 2012 19:08Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: BZ WBK Kredyt hipoteczny - opinie

BZ WBK - Opinie



Kredyt mieszkaniowy w Banku Zachodnim WBK na kupno domu, mieszkania, budowę domu, kupno działki, przebudowę, rozbudowe domu, remont, refinansowanie kredytu hipotecznego


  • kredyt udzielany w walutach PLN i EURO
  • okres kredytowania do 30 lat
  • niska marża już od 0,99%
  • maksymalne kwota kredytu to 100% wartości nieruchomości

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w Banku Zachodnim WBK

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Wtorek 11 kwiecień 2017 16:54
Niedziela 2 grudzień 2012 14:26Zgłoś nadużycie
Mateusz
Mateusz
Wrocław
Temat postu: BZ WBK Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

BZ WBK ostatnimi czasy prowadzi mocną ofensywę cenową - w zakresie zarówno kont osobistych, kart kredytowych, jak i kredytów hipotecznych.

Co prawda na dzień dzisiejszy wymaga wkładu własnego na poziomie min. 10% (chyba, że zarabiamy przynajmniej trzy średnie krajowe i zaliczamy się do tzw. grupy "młodzi niezależni";). Mają jednak dość jasne procedury i stosunkowo niskie oprocentowanie. Ostatnio przejęli Kredyt Bank i niewykluczone, że za niedługo w udzielaniu hipotek przegonią Bank Pekao czy PKO BP - choć jak na razie trochę im do tego brakuje. ;)

Skomentuj opinię

Reklama
Niedziela 23 grudzień 2012 13:30Zgłoś nadużycie
Marta
Marta
Kraków
Temat postu: BZ WBK Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Wzięłam ostatnio kredyt hipoteczny na dom w BZ WBK i jestem bardzo zadowolona - głównie z obsługi w oddziale. Aby zbić co nieco marżę na kredycie wzięliśmy także wspólne konto bankowe + dwie karty kredytowe. Udało nam się uzyskać finansowanie w ciągu raptem 12 dni roboczych.

Byliśmy także w PKO BP oraz Getinie i muszę powiedzieć, że w BZ WBK popatrzyli na nas dużo łaskawszym okiem. Wyższa kwota kredytu, choć musieliśmy wpłacić 10% wkładu własnego (wzięliśmy na to dwuletni kredyt gotówkowy). Mam nadzieję, że moja opinia na temat "zielonego banku" nie ulegnie pogorszeniu na przestrzeni czasu - choć wiele może się zdarzyć przez najbliższe 25 lat. :D

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 22 maj 2014 22:32 | Ignaś | Siedlce

Trochę chore brać kredyt gotówkowy na wkład własny do kredytu hipotecznego. A co na to bank, bo przecież pisaliście we wniosku o kredyt hipoteczny, że posiadacie taki kredyt gotówkowy? Czy to zmieniło podejścia banku do was jako osób, które jednak mają gdzieś tam jakieś zobowiązanie kredytowe?

Poniedziałek 24 grudzień 2012 17:07Zgłoś nadużycie
gerard
gerard
Sosnowiec
Temat postu: BZ WBK Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Świetny pomysł na wkład własny, wziąć kredyt gotówkowy jeżeli oczywiście to jest realne i akceptuje to bank, który udziela wam kredytu hipotecznego. Wyjdzie początkowo drożej, ale w dłuższym okresie czasu znacznie taniej jak policzy się koszty, które są związane z kredytem hipotecznym.

Skomentuj opinię

Środa 6 styczeń 2016 18:19Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BZ WBK Kredyt hipoteczny - opinie

na jaką kwotę mogę liczyć biorąc kredyt hipoteczny w bzwbk zakładając że mam z najniższą krajową pensję?

Skomentuj opinię

Piątek 15 styczeń 2016 22:37Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BZ WBK Kredyt hipoteczny - opinie

ile czeka sie na decyzje w bzwbk o kredyt hipoteczny

Skomentuj opinię

Środa 17 luty 2016 14:55Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BZ WBK Kredyt hipoteczny - opinie

ile trwa załatwienie kredytu hipotecznego w banku zachodnim?

Skomentuj opinię

Poniedziałek 7 marzec 2016 18:20Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BZ WBK Kredyt hipoteczny - opinie

czy możliwe jest dobranie pieniędzy do kredytu mieszkaniowego w bzwbk?

Skomentuj opinię

Wtorek 11 kwiecień 2017 16:54Zgłoś nadużycie
Angela
Angela
Bydgoszcz
Temat postu: BZ WBK Kredyt hipoteczny - opinie

Witam.ja mam pytanie ponieważ chce wziąść kredyt hipoteczny ale zastanawiam sie jak rzeczoznawca ma zamiar wycenic mieszkanie ? Wycena nieruchomości polega na wycenie tylko budynku mieszkalnego czy również zalicza sie pobudek? (Garaz,dzialka,strych) wiecie cos na ten temat ?

Skomentuj opinię

Reklama