BNP Paribas Kredyt hipoteczny - opinie

Opinie o kredycie hipotecznym w BNP Paribas

Sobota 18 luty 2012 19:21Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 158
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: BNP Paribas Kredyt hipoteczny - opinie

BNP Paribas - Opinie



Kredyt hipoteczny w BNP Paribas przeznaczony na standardowe cele mieszkaniowe np zakup mieszkania lub budowę domu oraz w jego części na dowolny cel


  • oprocentowanie kredytu hipotecznego zmienne zależne od WIBOR 3M
  • marża BNP Paribas już od 0,9%
  • brak opłat za rozpatrzenie wniosku o kredyt mieszkaniowy
  • brak prowizji za udzielenie kredytu hipotecznego dla określonych klientów
  • finansowanie do 90% wartości nieruchomości
  • maksymalny okres spłaty kredytu - 35 lat
  • akceptacja dochodów zza granicy
  • atrakcyjne ubezpieczenia kredytowanej nieruchomości

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w BNP Paribas

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Niedziela 6 październik 2019 0:33
Niedziela 19 luty 2012 14:57Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BNP Paribas Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

nie polecam, nie wiem jak oni to robią ale w BNP Paribas wyliczyli mi zdolność kredytową dużo niższą niż w innych bankach, także nie było nawet mowy o dalszych krokach zrezygnowałem, załatwiam dalsze formalnosci obecnie w innym banku

Skomentuj opinię

Reklama
Piątek 30 marzec 2012 21:08Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BNP Paribas Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Wzięliśmy kredyt w BNP Paribas w tym roku. Całe formalności trwały blisko miesiąc, może trochę za długo ale w innych bankach jest podobnie, te gadki w reklamach o formalnościach w kilka dni to wciskanie kitu. Wzięliśmy kredyt na 350tys. z marżą 1,29%. Mamy wgląd na kredyt przez internet, w razie pytań obsługa pod telefonem w każdej chwili szczerze polecamy ten bank.

Skomentuj opinię

Środa 25 kwiecień 2012 12:44Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Warszawa
Temat postu: BNP Paribas Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

po 4 tygodniach oczekiwania dostałem decyzję że mogą mi dać kredyt hipoteczny, ale nie tyle o ile się ubiegałem, pomimo że mam zdolność na taka kwotę /420 tys./ w dodatku mam 20% wkładu własnego, nie wyjaśniono mi dlaczego nie otrzymam takiego kredytu jak chcę, nie dostałem żadnego uzasadnienia, nie polecam

Skomentuj opinię

Piątek 4 maj 2012 13:00Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BNP Paribas Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Polecam, z ofert kilku banków najkorzystniejszy okazał się Paribas.
Okres czasu - najkrótszy, inne banki miały problemy (a to urlop, brak pieczątki lub podpisu pracownicy banku... brak słów)
Brałam kredyt RnS bez wkładu własnego na 135tyś. warunki jakie muszę spełniać to posiadać konto przez 5 lat, wpływy 2% kwoty kredytu na konto i kilka operacji bezgotówkowych.
Nie płaciłam dodatkowych kosztów co było dla mnie bardzo ważne, bo kupno mieszkania wiąże się z bardzo dużymi wydatkami (notariusz, prowizja dla biura nieruchomości itp.)
Teraz nic nie jest tak pewne jak to że przez trzydzieści lat będę miała kredyt ;)

Skomentuj opinię

Poniedziałek 17 wrzesień 2012 15:33Zgłoś nadużycie
Demi
Demi
Szczecin
Temat postu: BNP Paribas Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

polecam kredyt hipoteczny w credit agricole, jestem bardzo zadowolona z obsługi, dostałam kredyt taki jak chciałam, bez żadnych zgrzytów, miła obsługa, myślałam wcześniej o pko bp ale teraz cieszę się że wzięłam w credit agricole, wszystko pięknie zostało mi przedstawione bez żadnych ukrytych kruczków w umowie

Skomentuj opinię

Niedziela 28 październik 2012 22:36Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BNP Paribas Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

bnp paribas to bardzo przyjazny bank, aktualnie mają bardzo dobra ofertę kredytu hipotecznego, marża 1,19, przy dodatkowym 3-letnim ubezpieczeniu, warto!

Skomentuj opinię

Poniedziałek 5 listopad 2012 12:09Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BNP Paribas Kredyt hipoteczny - opinie

waham się pomiędzy kredytem w pko a bnp paribas, który będzie tańszy, gdzie lepiej wziąść? kredyt hipoteczny przeznaczony ma byc na zakup mieszkania, nie mam wkładu własnego, kwota kredytu 260 tys. zł

Skomentuj opinię

Poniedziałek 12 listopad 2012 22:46Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BNP Paribas Kredyt hipoteczny - opinie

Stoję przed takim samym wyborem, Paribas czy PKO BP, PKO ma trochę lepszą marżę i dużo krótszy okres spłaty a co za tym idzie i rata dużo wyższa, a Paribas dłuższy kredyt niższa rata i trochę wyższa marża co oczywiście wpływa na wysokośc odsetek do oddania. Co mnie zaskoczyło w Paribasie to że (przynajmniej w moim przypadku) chcą bardzo mało dokumentów ( w porównaniu do PKO BP) i że do zdolności kredytowej liczą dochody z gospodarstwa rolnego na dużo lepszych warunkach niz inne banki. Więc ciągle liczę i liczę i się zastanawiam żeby potem prze 20 czy 30 lat nie żałować.

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Środa 21 listopad 2012 21:51

Skomentuj opinię

Czwartek 29 listopad 2012 20:08Zgłoś nadużycie
bant
bant

Postów: 14
Tczew
woj. pomorskie
Na forum od: 2012-11-22
Temat postu: BNP Paribas Kredyt hipoteczny - opinie

Co czytam to co raz lepsze opinie na temat banku Paribas, nie spotykana powtarzalność dobrych opinii na temat tego banku oraz kredytów hipotecznych, które udziela Paribas BNP.

Skomentuj opinię

Reklama