BOŚ Bank Kredyt hipoteczny - opinie

Opinie o kredycie hipotecznym w BOŚ Bank

Sobota 3 marzec 2012 14:59Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: BOŚ Bank Kredyt hipoteczny - opinie

BOŚ Bank - opinie


Kredyt hipoteczny i budowlano - hipoteczny na zakup/budowę domu, mieszkania, zakup działki budowlanej, remont itp.


  • możliwość skredytowania do 100% wartości inwestycji
  • kredyt udzielany w PLN
  • kredyt z możliwością odroczenia spłaty kapitału do 5 lat w zależności od wniesionego wkładu własnego
  • długie wakacje kredytowe
  • kredyt hipoteczny może być zwiększony, a dodatkowe środki przeznaczone na dowolny cel np wyposażenie mieszkania
  • atrakcyjna prowizja początkowa dla kredytobiorców, którzy zdecydują się na dodatkowe ubezpieczenie
  • klient wstępnie informowany jest "od ręki" o możliwości uzyskania bądź odmowy kredytu hipotecznego

Czekamy na Twoje opinie i doświadczenia z kredytem hipotecznym w BOŚ Bank

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Piątek 4 lipiec 2014 19:14
Środa 3 październik 2012 18:09Zgłoś nadużycie
hipoteczny
hipoteczny
inowrocław
Temat postu: BOŚ Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

BOŚ Inowroclaw przy Dworcowej 37

fatalna obsługa-klient przerzucany od jednego do drugiego "specjalisty"

termin od złożenia wniosku do odp.- 1,5miesiąca! ponadto stwierdzili że jakimś dziwnym niefartem umowa przedwstępna wygasła, prosili dowieźć stos dodatkowych dokumentów! po jaki ch** przyjęli wniosek skoro nie było odpowiednich dokumentów...?!!

odbieranie telefonów- na 9 połączeń odebrali... 0, dopiero oddzwonili po mojej skardze złożonej w centrum bankowym BOŚ przy Bernardyńskiej w Bdgw tej instytucji maja praktykę jedynie w ZWOdZENIU klienta!

cena- przy konsultacji rata wynosiła 830zł, a po 2tyg. przy składaniu wniosku 890 (15 lat x 840rocznie) komentarz pracownika " rata troszeczkę większa ale przecież to teraz nie ma znaczenia"-debil!

przymusowa wycena nieruchomości przez ich zaprzyjaźnionego rzeczoznawcę za jedyne 400zł (w innych bankach rzeczoznawca jest za DARMO)
podsumowująć:
-fachowości brak
- termin odległy o ile realny
NIE POLECAM!!!!!

Skomentuj opinię

Reklama
Niedziela 3 marzec 2013 10:28Zgłoś nadużycie
Miron
Miron
Pruszków
Temat postu: BOŚ Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Niestety BOŚ nie ma zbyt dobrej oferty kredytowej, a nie dobrej obsługi w przypadku kredytów hipotecznych. :(

Dziwne procedury, stosunkowo wysokie oprocentowanie, wymagany wkład własny minimum 10% wartości nieruchomości. Do tego mało który bankier zna się na kompletnych procedurach kredytowych, dlatego nieraz mówiąc wprost, żeby iść do innego oddziału (większego), bo oni tutaj nic nie załatwią.

Totalna klapa!

BOŚ można pochwalić za dobrą obsługę maklerską, ale z pewnością nie wezmę u nich hipoteki na lata - bo szkoda nerwów. Zwłaszcza, że ze świecą w dłoni szukać ich oddziałów bankowych - i to nawet w tak dużych miastach, jak Kraków czy Warszawa.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 29 lipiec 2013 21:40Zgłoś nadużycie
Damian F.
Damian F.
Augustów
Temat postu: BOŚ Bank Kredyt hipoteczny - opinie

Jeżeli jest tak w praktyce, że od ręki dostaje się informacje w BOŚ o odmowie w przyznaniu kredytu hipotecznego, to jest to świetna sprawa, wtedy się nie czeka i szuka innej alternatywy kredytowej.

Skomentuj opinię

Czwartek 1 sierpień 2013 22:55Zgłoś nadużycie
Marek
Marek
Kraśnik
Temat postu: BOŚ Bank Kredyt hipoteczny - opinie

Na podstawie opinii na temat działalności Banku Ochrony Środowiska, które tutaj są wygłaszane, to chyba nie jest tutaj w tym banku oczywistością, że bank od razu po przyjęciu wniosku szybko analizuje ten wniosek oraz sytuację takiego potencjalnego kredytobiorcę. Rzeczywistość jest trochę inna, więc pod tym względem Bank Ochrony Środowiska nie jest tak do końca kompetentnym bankiem.

Skomentuj opinię

Środa 7 sierpień 2013 21:53Zgłoś nadużycie
Tadeusz
Tadeusz
Iława
Temat postu: BOŚ Bank Kredyt hipoteczny - opinie

Jak składa się wniosek o tak poważny kredyt jakim jest kredyt hipoteczny i w sumę wchodzą spore kwoty takiego kredytu hipotecznego to nie oczekujmy od banków, że od razu podejmują decyzję przyznania albo odrzucenia wniosku o taki kredyt hipoteczny. Takie sprawdzenie trwa i BOŚ pod tym względem nie odbiega od konkurencji.

Skomentuj opinię

Czwartek 8 sierpień 2013 16:22Zgłoś nadużycie
kiwi
kiwi
Koszalin
Temat postu: BOŚ Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

A my dostaliśmy odp w ciagu 2 tyg, bardzo mało formalnosci, super obsługa doradca zna sie na rzeczy, umowa przygotowana w super szybkim tempie, rzeczoznawce mozna załatwic samemu.

Skomentuj opinię

Czwartek 8 sierpień 2013 23:05Zgłoś nadużycie
Lachg
Lachg
Swarzędz
Temat postu: BOŚ Bank Kredyt hipoteczny - opinie

Właśnie dwa tygodnie czasu to jest taki standardowy okres rozpatrywania wniosków o kredyt hipoteczny, więc jak piszesz jest tak w rzeczywistości to Bank Ochrony Środowiska wygląda w dziedzinie kredytów hipotecznych jako solidny i dbający o dobro klientów, którzy są potencjalnymi kredytobiorcami w tym banku.

Skomentuj opinię

Piątek 30 sierpień 2013 21:57Zgłoś nadużycie
Michałek
Michałek
Kędzierzyn-Koźle
Temat postu: BOŚ Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Nie wiem dlaczego niektórzy piszą źle o tym banku jeżeli nie dostają kredytu hipotecznego. Bank Ochrony Środowiska musi przestrzegać pewnych norm, rekomendacji, które narzuca im bank centralny oraz Komisja Nadzoru Bankowego. Ja natomiast dostałem kredyt hipoteczny właśnie w Banku Ochrony Środowiska, świetne są warunki kredytu hipotecznego, obsługa banku jest bardzo profesjonalna, opinie na temat kredytu hipotecznego w Banku Ochrony Środowiska z mojej strony są jak najbardziej pozytywne.

Skomentuj opinię

Piątek 4 lipiec 2014 19:14Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BOŚ Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Złożyłam wniosek o kredyt na budowę domu w kwietniu co tydzień kazali donosić jakieś dokumenty mija już dwa i pół miesiąca i cisza od miesiąca sie nie odzywają mimo interwencji .okropny bank.

Skomentuj opinię

Reklama