BPS Bank Polskiej Spółdzielczości - Opinie - Kredyt hipoteczny

Opinie o kredycie hipotecznym w BPS (Banku Polskiej Spółdzielczości)

Poniedziałek 2 kwiecień 2012 1:46Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: BPS Bank Polskiej Spółdzielczości - Opinie - Kredyt hipoteczny

BPS (Bank Spółdzielczy) - Opinie


Kredyt w BPS Bank Polskiej Spółdzielczości na kupno mieszkania (także Rodzina na Swoim), domu, działki itp.


  • możliwość sfinansowania do 100% wartości nieruchomości
  • kredyt mieszkaniowy udzielany jest także w programie dopłat Rodzina na Swoim
  • maksymalny okres kredytowania to 30 lat, a minimalny 5 lat
  • możliwość zawieszenia spłaty kredytu hipotecznego
  • przy zakupie działki budowlanej wymagany wkład własny
  • 24 miesiące karencji

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w BPS Bank Polskiej Spółdzielczości

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Wtorek 25 kwiecień 2017 10:07
Środa 9 maj 2012 16:24Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BPS Bank Polskiej Spółdzielczości - Opinie - Kredyt hipoteczny

oferta mało popularna w mediach z racji tego że nie jest to bank czysto komercyjny ale godna uwagi, maja niezłe warunki w banku spółdzielczym bps, warto jej sie przyjrzeć jeśli ktoś rozważa zakup mieszkania i kredyt hipoteczny na ten cel

Skomentuj opinię

Reklama
Piątek 11 maj 2012 20:53Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BPS Bank Polskiej Spółdzielczości - Opinie - Kredyt hipoteczny

Zazwyczaj w takich mniej znanych bankach (mniej sie reklamujących) istnieje mozliwość negocjacji. Zawsze mogą coś przecież obniżyć. I tak właśnie można robic w BPS i Bankach SPółdzielczych

Skomentuj opinię

Czwartek 24 styczeń 2013 13:12Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: BPS Bank Polskiej Spółdzielczości - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

nie jest to może najnowocześniejszy bank, nie nadąża za tzw "nowinkami technicznymi" ale na to bym nie zwracał uwagi, mam do PBS pełne zaufanie, do ludzi tam pracujących, zawsze można liczyć na rzetelną fachową obsługę i zainteresowanie się klientem, zwyczajnie po ludzku a nie z nastawieniem na maksymalny zysk za każdą cenę i każdym możliwym sposobem, poza tym to polski bank i zawsze będę popierał to co nasze, nie jestem "fanem" nabijania kieszeni obcym, wszak większość innych banków jest już tylko polska tylko z nazwy i całe zyski z nich wyprowadzane są za granicę naszego kraju, a BPS jest polski!

Skomentuj opinię

Czwartek 24 styczeń 2013 17:31Zgłoś nadużycie
Berdych
Berdych
Temat postu: BPS Bank Polskiej Spółdzielczości - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

To bank, który ma poslski kapitał i pomijam tutaj w strukturach banków spółdzielczych kolesiostwo. Mimo to mam zaufanie do tego banku, gdzie możemy być spokojnie obłużeni i nawet poczętowani kawą i herbatą. To taki sklepik osiedlowy, w którym nie traktują cię jak kolejnego klienta, którego się z zadowoloniem odhacza.

Skomentuj opinię

Czwartek 24 styczeń 2013 20:26Zgłoś nadużycie
AnkaM
AnkaM
świętokrzyskie
Temat postu: BPS Bank Polskiej Spółdzielczości - Opinie - Kredyt hipoteczny

Staram się o kredyt mieszkaniowy w BS, obliczoną wstępnie zdolność mam, wymagany wkład własny również oraz wszelkie potrzebne dokumenty. Z tego co mnie poinformowano to to wystarczy do pozytywnego rozpatrzenia wniosku. Boję się jednak że będzie tak jak w innych bankach że o za małą sumę kredytu się staram bo rzeczoznawca bankowy stwierdził że za taką kwotę nie dokończy się inwestycji a na większą już nie mam zdolności. Orientuje się ktoś czy tu też takie praktyki stosują.

Skomentuj opinię

Czwartek 24 styczeń 2013 20:38Zgłoś nadużycie
Roberto
Roberto
Temat postu: BPS Bank Polskiej Spółdzielczości - Opinie - Kredyt hipoteczny

Może jednak masz jakieś oszczędności, aby dokończyć za nie inwestycje w dom. To jest najlepsze rozwiązanie, aby nie do końca zrobić wykończenia domu tylko za pieniądze z kredytu hipotecznego, ale także z oszczędności. Zwłaszcza, że pisałaś, ze masz wkład własny, może trochę mniej wnieść jako wkład własny pieniądze i wziąć mniejszy kredyt hipoteczny.

Skomentuj opinię

Piątek 25 styczeń 2013 7:51Zgłoś nadużycie
AnkaM
AnkaM
świętokrzyskie
Temat postu: BPS Bank Polskiej Spółdzielczości - Opinie - Kredyt hipoteczny

Właśnie wkładem własnym jest działka+dom w stanie surowym otwartym wycenione na tą chwilę na ok. 250 tys. Staram się o kwotę góra 130 tys. I właśnie ta kwota była problemem m.in w ING bo tak jak pisałam, rzeczoznawca stwierdził że nie wystarczy to na dokończenie domu do stanu deweloperskiego i kredytu nie dadzą. A nam głównie chodzi o kredyt na pokrycie materiałów bo budujemy systemem gospodarczym (cała rodzina budowlańców) wiem że dla banku nie ma to znaczenia ale żeby odrzucić wniosek bo wnioskowana kwota kredytu jest za mała ?!. I właśnie tego samego obawiam się w BS choć wstępnie twierdzą że jak będą wszystkie papiery to ok.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 30 marzec 2017 14:04 | aaa

Czy dostała Pani kredyt? Mam podobną sytuację.

Środa 19 marzec 2014 19:34Zgłoś nadużycie
Anna
Anna
Rumia
Temat postu: BPS Bank Polskiej Spółdzielczości - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

Pytałam o możliwość wzięcia kredytu w BS i okazuje się, że w tym banku można liczyć na fachową pomoc i informację na temat kredytów hipotecznych. A warunki kredytu hipotecznego w bankach spółdzielczych są zbliżone do warunków kredytów hipotecznych w konkurencyjnych bankach. Jestem zdecydowana wziąć kredyt właśnie w banku spółdzielczym, ale jest jeszcze jedna alternatywa wzięcia kredytu hipotecznego z programu Mieszkanie dla Młodych.

Skomentuj opinię

Czwartek 27 marzec 2014 21:27Zgłoś nadużycie
Renata
Renata
Oława
Temat postu: BPS Bank Polskiej Spółdzielczości - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

Siostra ostatnio wzięła kredyt hipoteczny na zakup działki budowlanej jako inwestycję. Kredyt hipoteczny okazał się tani na tle innych ofert kredytowych, które oferują konkurencyjne banki w stosunku do banków spółdzielczych. Ja także zastanawiam się nad kredytem hipotecznym i również, a nawet prawdopodobne będzie to kredyt hipoteczny w banku spółdzielczym. Bank spółdzielczy oferuje niską marżę kredytową, a za udzielenie kredytu hipotecznego nie zapłacę prowizji.

Skomentuj opinię

Reklama