Deutsche Bank Kredyt hipoteczny - opinie

Opinie o kredycie hipotecznym w Deutsche Bank PBC

Piątek 6 styczeń 2012 15:55Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Deutsche Bank Kredyt hipoteczny - opinie

Deutsche Bank - Opinie



Kredyt mieszkaniowy w Deutsche Banku na zakup mieszkania, domu, remont, spłatę innego kredytu hipotecznego


  • finansowanie do 100% wartości nieruchomości
  • prowizja nawet 0%
  • do wyboru waluta kredytu PLN lub EURO
  • do wyboru raty stałe bądź malejace

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w Deutsche Banku

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Środa 26 listopad 2014 11:51
Poniedziałek 20 luty 2012 15:22Zgłoś nadużycie
Majki
Majki
Temat postu: Deutsche Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Totalna Chała, na decyzję czekaliśmy ponad miesiąć, doradca nie odbierał telefonów, w końcu okazało się że kredytu nie przyznali nie polecam tego banku!

Skomentuj opinię

Reklama
Piątek 23 marzec 2012 23:02Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Deutsche Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

chyba akurat źle trafiłeś, u mnie odbyło się wszystko bez jakichkolwiek zgrzytów, a nawet było miło :), spłacam kredyt w Deutsche Bank drugi rok, nie narzekam

Skomentuj opinię

Sobota 24 marzec 2012 22:23Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Deutsche Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Ja też mam tam kredyt i nie narzekam. Miła obsluga podczas załatwiania formalności i teraz podczas spłaty również. Ja w każdym razie polecam.

Skomentuj opinię

Czwartek 31 maj 2012 22:26Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Warszawa
Temat postu: Deutsche Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Kredyt w tym banku??? Porażka. Powitano mnie z otwartymi ramionami (mam bardzo wysokie zarobki), ale nie przyznali mi kredytu bo..... nie chcę mieć u nich konta ani nie chcę przynieść wyciągu z konta z innego banku, w którym mam konto. Nie wystarczy potwierdzenie wpływu wynagrodzenia, pełna inwigilacja. I ich obowiążkowa firma budowlana. W innym banku odbyło się bez takich problemów, chociaż jestem podobno "wolnym zawodem" tak lubiany w DB, bo wydzwaniali do mnie codziennie.

Skomentuj opinię

Wtorek 26 czerwiec 2012 0:37Zgłoś nadużycie
ZYGRO
ZYGRO
Poznań
Temat postu: Deutsche Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Ja mam tam kredyt od roku, obsługa super, nie tak jak w poprzednim banku, sprzedali i koniec, warunki najlepsze na rynku (sam chodziłem po bankach) Ogólnie "niemiecka" jakość

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Środa 21 listopad 2012 22:08

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 11 styczeń 2013 18:52 | Ryszard

Przeanalizowałem kilka ofert kredytów hipotecznych i wydaje mi się, że oferta Deutsche Banku i jego kredyt hipoteczny jest jednym z lepszych kredytów, jest przyzwoite jedno z niższych oprocentowań, nie ma jakiś śmiesznych polis ubezpieczeniowych, chyba, że wkłądu własnego i ubezpieczenie zakupionej nieruchomościm, a to jest oczywistość.

Piątek 11 styczeń 2013 22:26Zgłoś nadużycie
Olaf
Olaf
Temat postu: Deutsche Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

DB jest w pierwszej dziesiątce banków oferujących kredyty hipoteczne w polskiej złotówce, a różnica pomiędzy tym bankiem, a bankiem na pierwszym miejscu Alior Bankiem w oprocentowaniu wynosi coś około 0,3 pkt proc., więc niewiele, a tutaj też liczy się dobra obsługa i załatwianie takiego kredytu hipotecznego.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 15 styczeń 2013 21:21 | xyz

ciekawe czy wiesz jakie ubezp. na życie dowali Ci alior,dopytaj o wszystko, to wtedy przestaniesz tak zachwalać aliora

Poniedziałek 13 maj 2013 21:03Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Deutsche Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Dostałem kredyt w DB. Obsługa marna- doradca nie potrafi wyjaśnić szczegółów umowy, twierdząc, ze nie ma wpływu na jej warunki, bo jest pisana w Warszawie. Całkiem jak z Kafki. Bank, mimo informacji o terminie umowy przedwstępnej przygotował umowę na dziewięć dni po terminie tej umowy. Warunki, mimo całkiem niezłych dochodów, mało satysfakcjonujące. Nie polecam.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 23 maj 2013 21:46 | Belak | Częstochowa

Warunki kredytu hipotecznego w Deutsche Bank są bardzo atrakcyjnie, ale niestety jak piszesz z obsługą klienta jest gorzej, ale nie tylko w tym banku. Sprzedawcy czyli pracownicy banków pracujący przy kredytach hipotecznych nie są nastawieni na tłumaczenie i doradztwo dla klientów, ale tylko i wyłącznie na sprzedaż produktu jakim jest kredyt hipoteczny.

Sobota 1 czerwiec 2013 7:33Zgłoś nadużycie
Damian
Damian
Żory
Temat postu: Deutsche Bank Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Tak jak poprzednicy mam kredyt hipoteczny w Deutsche Banku.

Co prawda warunki wypadły najkorzystniej na rynku (najniższa rata z ubezpieczeniem na życie i ubezpieczeniem nieruchomości), ale obsługa w oddziale gorsza, niż w PKO BP czy Pekao SA.

Doradcy naprawdę nie wiedzą co mają w ofercie, jak co działa, co się z czym je. Naprawdę nie wiem, jakie studia kończyli i od ilu lat pracują w bankowości, bo bardzo często klient musi instruować bankiera - a przecież nie tak powinno być!

Skomentuj opinię

Środa 26 listopad 2014 11:51Zgłoś nadużycie
kredytobiorca
kredytobiorca
Bydgoszcz
Temat postu: Deutsche Bank Kredyt hipoteczny - opinie

Witam.... piszę tę krótką informację bo przelała się czara goryczy. DB jest to bank w którym w 2011 r., gdy składaliśmy wniosek o kredyt hipoteczny RN, dokonano nierzetelnej oceny kredytowej. Po prosu pani która dokonywała weryfikacji, zrobiła to chyba na innym dokumencie i w efekcie miałam więcej zobowiązań niż w rzeczywistości. Przypominam, że bank nie musi informować dlaczego odmawia kredytu. Na szczęście ta pani popełniła błąd i udostępniła mi ocenę kredytową. Musiałam udowodnić, że zapisane tam zobowiązania nie są moje (dzięki raportowi z BIK-U). W listopadzie 2013 r. złożyłam wniosek o przeniesienie kredytu jedynie na moją osobę. Bogata o wcześniejsze doświadczenia, dokonałam tego przez doradcę finansowego. DB zagubił mój wniosek, wszystkie dokumenty musiałam składać od nowa. Aneks podpisałam dopiero na koniec marca 2014 r. Kolejną sprawą jaką musiałam załatwić z DB to przeniesienie depozytu na moją osobę (złożonego przy kredycie jako zabezpieczenie do kredytu), w postaci kilkunastu tysięcy. Miesiąc temu ja i były współkredytobiorca złożyliśmy stosowne wnioski, jednak dziś otrzymała tel. że mamy je złożyć w 2 wykonaniu aby odział posiadał drugie wykonanie – nie rozumiem. Aha, podniesiono mi ratę ubezpieczenia na życie, bez poinformowania mnie. Po prostu 100% dotychczasowej stawki ubezpieczenia zniknęła z konta. Bank nie zna przyczyny. Gdybym mogła cofnąć czas … moja noga nie przekroczyłaby progu tego banku.

Skomentuj opinię

Reklama