Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Opinie o kredycie hipotecznym w Getin Bank

Piątek 6 styczeń 2012 9:38Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Getin Bank - Opinie


Kredyt hipoteczny w Getin Banku na zakup mieszkania lub domu, budowę domu, zakup działki...


  • marża kredytu od 0%
  • maksymalny okres spłaty kredytu hipotecznego w Getin Banku to nawet 50 lat, jest to najdłuższy okres kredytowania nieruchomości aktualnie dostępny w ofertach banków
  • kredytowanie nawet do 110% zastawionej nieruchomości
  • waluty kredytu mieszkaniowego do wyboru pomiędzy PLN i EURO
  • kredyt udzielany również bez wkładu własnego, po wykupieniu ubezpieczenia

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w Getin Bank

Napisz nową opinię

Czwartek 10 styczeń 2013 22:15Zgłoś nadużycie
Darek
Darek
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Getin Bank nie jest instytucją charytatywną jak wszystkie banki, więc tutaj prowadzona jest bardzo agresywna polityka względem kredytbiorców. A kredytobiorca jest tak zmanipulowany przez pracownkiów Getin Banku, że wszystko bierze nawet dodatkowe ubezpieczenia i produkty finansowe, nie znając kosztów i czy ich na to stać.

Skomentuj opinię

Sobota 12 styczeń 2013 21:16Zgłoś nadużycie
Załamana....
Załamana....
Bydgoszcz
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Nie bierzcie tam kredytu ;( mam tego serdecznie dość. Naliczają kare za monit papierowy ( w umowie że monit papierowy kosztuje) 100 zł a wysłali nam go na maila. Monit dotyczył nie wysłania zdjęć końca remontu. Nasz kredyt był na mieszkanie i na remont. Po roku od płacenia rat dostajemy smsa ze DZIŚ ostateczny termin na spłatę. Myslimy: kredyt zapłacony więc o co im chodzi. Dzwonimy na infolinie trzeci dzień i w koncu facet do nas 'to kiedy to zapłącicie?' A my co?! Kara się nalicza 30 zł miesięcznie za to że nie używacie naszego konta. Heloł? Patrzymy na konto internetowe kary nie ma. A on nam że 'bo ona jest niewidoczna jak Pan wpłaci 360 zł TO ZNIKNĄ PIENIĄDZE bo tyle wynosi kara. o.O Oczywiście konto założenie jest obowiązkowe (żeby nie było). W trakci trwania umowy mamy 4 RATY! Jedna za kredyt hipoteczny, druga za remontowy trzecie ubezpieczenie czwarte jeszcze jakieś ubezpieczenie. A raz ściągneli nam 5 RAT! pytamy dlaczego? To nam odpowiadają że to normalne. Ale jak normalne skoro zawsze ściągacie 4 raty! Na odpowiedź namaila czeka się kilka dni. W oddziałach GETIN BANKU nikt wam nie pomoże ! NIKT! Nic nie wiedzą bo Getin Noble Bank (tam jest hipoteczny) to co innego. Wykończę się.... a oczywiście oprocentowanie nam wzrosło. W trakcie trwania kredytu. Dziękuje skończyłam. Z miesiąca na miesiąc płaciliśmy 30 zł więcej potem kolejne 60 zł więcej... nei wiem ile zapłacimy za rok o tej samej porze.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 15 styczeń 2013 21:02 | doradca | katowice

zamiast się użalać, skontaktuj sie ze swoim doradcą, moi klienci, jak czegoś nie wiedzą, to do mnie dzwonią i są zadowoleni, bo mogą na mnie liczyć,

Czwartek 17 styczeń 2013 20:04 | Pati | Bydgoszcz

to jest właśnie opinia prawdziwego doradcy 'przestań się użalać' - mówi samo przez się

Reklama
Niedziela 13 styczeń 2013 15:00Zgłoś nadużycie
drk001
drk001

Postów: 3
Kraków
woj. małopolskie
Na forum od: 2013-01-10
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Dziękuję bardzo za przestrogę.
Rezygnujemy z Getin tym bardziej, że podobne opinie powtarzają się w wielu wątkach.

pozdrawiam

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 14 styczeń 2013 13:19 | Gość

jeżeli jest dostępna alternatywa to jak najbardziej słuszna decyzja!

Sobota 23 luty 2013 0:18 | Spokojny sen | Polska

Bardzo dziękuje za opinie nigdy nie wejde do tego Banku!! Gdybym mógł to postawiłbym wam teraz flaszke . Jestem wam bardzo wdzięczny.

Niedziela 13 styczeń 2013 18:40Zgłoś nadużycie
Simon
Simon
Zabrze
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Kredyt hipoteczny w Getin Banku to najbardziej ubrany w inne produkty finansowe kredyt na polskim rynku. Wszystko jest obowiązkowe: konto, ubezpieczenie, jakaś tam lokata terminowa. A za wszystko naliczają wielkie opłaty nieadekwatne do jakości i ilości tych produktów. A co windykacji, to mają specjalną komórkę windykacyjną, która nastawiona jest chamski zysk. Jak nie musicie nie korzystajcie z usług tego banku!!!

Skomentuj opinię

Poniedziałek 14 styczeń 2013 10:36Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Czy ktoś z was brał kredyt hipoteczny w Allianz banku i teraz spłaca go w Getin banku? Chętnie nawiążę kontakt z takimi osobami. Rząd obniża stopy % a raty rosną. Chodzi mi o kredyt w złotówkach. Pozdrawiam.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 14 styczeń 2013 18:01 | Megafon | Katowice

Zawsze przedstrzegałem ludzi przed Getin Bankiem i ich nieuczciwymi praktykami ze strony tego banku. Znam bank, chociaż nie brałem u nich kredytu. Starałem się kiedyś o pracę i pewne rzeczy z rozmów kwalifikacyjnych można było wynieść, że nie jest w tym banku aż tak uczciwie jak się tym chwali.

Poniedziałek 14 styczeń 2013 19:34Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

witam czy ktoś z państwa miał do czynienia z aneksem z dombanku pod tytułem ZABEZPIECZENIE PRZED WZROSTEM STOPY REFERENCYJNEJ LIBOR bo nie wiem czy to kolejny chwyt tego banku

Skomentuj opinię

Środa 16 styczeń 2013 6:55Zgłoś nadużycie
Megafon
Megafon
Katowice
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

To kolejny chwyt Getin Banku, to nie jest dla klienta zabezpieczenie, ale dla banku, żeby bank zarobił, a ty żebyś jeszcze więcej zapłacił raty miesięcznej takiego kredytu hipotecznego.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 16 styczeń 2013 10:45 | Gość

dziękuje bardzo za informacje ale potrzebuje więcej szczegółów i prośba jeśli pan to ma za sobą to jak przed tym uciec bo myślę ze nie dadzą ni spokoju ja się nie zgodzę podpisac ten aneks

Środa 23 styczeń 2013 11:39Zgłoś nadużycie
tomek
tomek
kraków
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

witam nigdy wiecej z getim na auto masakra lichwa:(:(:(:(

Skomentuj opinię

Wtorek 29 styczeń 2013 22:37Zgłoś nadużycie
Luśka
Luśka
Karpacz
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Witam,

Rozmowy o kredycie prowadzimy od września 2012r. w tym czasie bank faktycznie wciska nam dodatkowe produkty. Jeszcze ciekawsze jest to, że zmieniła nam się chwilowo sytuacja (zarobki) a bank nagle nie sfinansuje 100% kosztów kredytu tylko chce zabrać nam to z wpłaconego naszego wkładu (który nam miał wypłacić). Dodam, że jestem wymagająca i lubię gdy traktuje się nas (klientów) z szacunkiem. Tutaj raczej mam wrażenie, że na takich jak my (kredytobiorców) ma się zlewkę. To ja dzwoniłam, pytałam. Usłyszałam nawet, że teraz jest dużo wniosków bo do końca grudnia był program rodzina na swoim. Czyli luz, ja i mój wniosek jest od września oglądany na wszystkie strony i ma leżeć na tej samej stercie do rozpatrzenia co te z grudnia. Ostatnio, usłyszałam że zmienił się analityk i ten obecny to jeszcze chce to i tam to. Rozumiecie, każdy ma inne oczekiwania. Czy my mamy jedno prawo udzielania kredytów. Szczerze nie sądziłam, że kredyt hipoteczny to taka przeprawa. Zaczynam mieć wątpliwości co do ich prawości.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 30 styczeń 2013 17:50 | Luśka | Zakopane

Analityk to wielkie słowo, bo to jest pracownik banku, który wiele o kredytach i produktach zbyt wiele nie wie. a arkusz kalkulacyjny, w który wpisuje dane z wniosku takiego potencjalnego kredytobiorcy i wychodzi czy mu dać kredyt i ile mu dać tego kredytu. Pracownicy tego bnku są niekompetetni, ponieważ jest taka polityka kadrowa banku, dać im jak najmniej, najlepiej na umowę o dzieło i na prowizji. Więc dlatego się robi zlewkę na klienta.

Niedziela 3 luty 2013 10:27Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Głowno
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Ja na decyzję kredytową w Getin banku czekam już grubo ponad 3 miesiące i nie mogę doczekać się odpowiedzi (ciągle giną im jakieś dokumenty, które składałam już po 2 razy), do tego chcą żebym ubezpieczyła mieszkanie, którego przecież wciąż nie mam. Czy ktoś miał podobną sytuację? Kwota: 170 000, Rata miała być ok. 1100 zł, teraz wzrosła do 1200 zł

Skomentuj opinię

Reklama