Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Opinie o kredycie hipotecznym w Getin Bank

Piątek 6 styczeń 2012 9:38Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Getin Bank - Opinie


Kredyt hipoteczny w Getin Banku na zakup mieszkania lub domu, budowę domu, zakup działki...


  • marża kredytu od 0%
  • maksymalny okres spłaty kredytu hipotecznego w Getin Banku to nawet 50 lat, jest to najdłuższy okres kredytowania nieruchomości aktualnie dostępny w ofertach banków
  • kredytowanie nawet do 110% zastawionej nieruchomości
  • waluty kredytu mieszkaniowego do wyboru pomiędzy PLN i EURO
  • kredyt udzielany również bez wkładu własnego, po wykupieniu ubezpieczenia

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w Getin Bank

Napisz nową opinię

Niedziela 3 luty 2013 19:37Zgłoś nadużycie
Jaromir
Jaromir
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Bo doliczyli do raty jakieś tam ubezpieczenia, ubezpieczenie jeszcze może jest dodatkowo kredytowana, bo przecież bank musi na tobie zarobić. Normalne praktyki tego nienormalnego i niemoralnego banku. Dziwię się, że mimo wielu negatywnych opinii na stronach internetowych oraz forach, nadal ludzie garną się do tego banku, kuszeni super ofertami kredytowymi. A rzeczywistość jest inna niż to wygląda na reklamach Geytin Banku.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 4 luty 2013 13:45 | tt | Kraków

celnie ujęte "NIENORMALNY i NIEMROALNY" bank. Nic dodać nic ująć.

Niedziela 17 marzec 2013 18:02Zgłoś nadużycie
Buczo
Buczo
Gdańsk
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Mam pytanko. złożony mam wniosek do GETIN BANKU o kredyt hipoteczny wraz z mamą, doradca w banku zapewniał, że mamy zdolnośc i jest wszystko ok, ale kiedy chcemy sie do niego dodzwonic wogóle nie odbiera tel, a kiedy osobiście pojechałam do niego, powiedział, że musimy poczekac bo jest problem z uznaniem jednego gospodarstwa domowego i finansista powiedział, że musi to zatwierdzic jego przełożony a sam doradca powiedział, że jego koleżanka w banku miała taką samą sytuację i to przeszło. Czy ktoś się z czymś takim już spotkał??? Dokładnie chodzi o GB w Gdańsku.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 18 marzec 2013 17:44 | Buczo | Gdańsk

Facet nadal nie odbiera masakra o co tu chodzi miało byc dzisiaj wiadomo jaka jest decyzja brak słów!!!!!!!!!!!!!!

Reklama
Wtorek 15 październik 2013 13:09Zgłoś nadużycie
Milena
Milena
Piła
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Witam.chciałabym się dowiedzieć czy ma ktoś kredyt hipoteczny w GB i jest zadowolony:-/???

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 15 październik 2013 15:14 | Gość

z pewnością jest wiele takich osób, ale internet ma to do siebie że służy najczęściej za miejsce gdzie można sobie ponarzekać do woli, a to Polacy lubią najbardziej, więc nic w tym dziwnego że przeważają opinie negatywne, jak ktoś jest zadowolony z kredytu przykładowo w Getin Bank to siedzi cicho i nawet nie widział tego forum bo nie ma żadnego powodu żeby wychwalać bank bo i po co, przynajmniej ja bym tak zrobił, może niektórzy myślą inaczej?

Niedziela 3 listopad 2013 15:44 | Szymon | Poznań

Ja mam kredyt złotówkowy w GNB i nie narzekam. Jak na razie zero problemów.

Wtorek 12 listopad 2013 16:20Zgłoś nadużycie
mcr
mcr
Warszawa
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Odradzam Jak dać to chętnie ale później jak coś załatwić, i coś jest na korzyść klienta to trzeba chodzić , dzwonić i na końcu opie^%^lić żeby poprawili np na saldzie. Ogólnie obsługa masakra !!!!

Skomentuj opinię

Wtorek 22 kwiecień 2014 13:00Zgłoś nadużycie
Paweł
Paweł
Konstantynów
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Getin Noble Bank to wielki oszust i złodziej, jeśli masz tam pieniądze to sprawdz czy nadal one są , zarówno bank jak i pracownicy oszukują starsze osoby i zamiast lokat podstępem podpisują z nimiumowy na palislokaty np. Lucro przez co sa uwiązani na 15 lat i nie moga odzyskac pieniedzy a jak chca sie wycofać z umowy to traca wszystko. Jest to paparte kilkoma wyrokami na niekożyść banku. Poszkodowani piszcie oszukani.GNB@nowoczesnaszafa.pl

Skomentuj opinię

Wtorek 1 lipiec 2014 22:46Zgłoś nadużycie
Krzysztof
Krzysztof
Bielsko Biala
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Doradzają getin!!! Posiadalem tam kredyt udało mi sie sprzedać nieruchomość i nigdy wiecej!! Nic nie mozna załatwić, placówki tylko dla nowych klientów, jeżeli chcesz coś załatwić dzwoniąc na infolinia i siedzisz godzinami i słuchasz muzyczką, pózniej konsultant zgaduje odpowiedzi i cieżko stwierdzić kto może ci pomoc. Mnogość dodatkowych opłat, prowizji, poprostu wyższa szkoła oszukiwania i wyciągania dodatkowych pieniędzy. Np. Ubezpieczenie nieruchomosci w banku automatycznie dołączone 10000 pln, prywatnie u agenta te samo 500 pln. Szkoda nerwowo, naprawdę doradzają, nawet jeżeli jest to ostatni bank który daje kredyt, juz wiesz dlaczego jest to pakt z diabłem.

Skomentuj opinię

Środa 29 październik 2014 20:42Zgłoś nadużycie
Michał
Michał
Śląsk
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Wszystkich przestrzegam przed braniem kredytu hipotecznego w tym banku! 3 lata temu wziąłem kredyt hipoteczny na zakup mieszkania, na poczatku wszytko wydawało się ok. konsultant przy podpisaniu umowy poinformował mnie ,że przy zakupie nieruchomości konieczne jest jej ubezpieczenie w w/w banku oczywiści się zgodziłem na przełomie lipca/sierpnia rozpocząłem proces sprzedaży mieszkania nieruchomości i tu zaczęły się schody.
Po kilu próbach dodzwonienia się na infolinie zgłaszam prośbę o wystawienie zaświadczenia z kwotą do spłaty, konsultant informuje mnie ze zaświadczenie kosztuje 500 zł a czas realizacji to 21 dni roboczych !! no cóż zgodziłem się czas mijał a zaświadczenia brak w końcu po kilku dziesięciu telefonach zaświadczenie zostało do mnie wysłane i w tym momencie nastąpiło moje pierwsze zdziwienie do kwoty kredytu zostało doliczone 8000 zł !!! w rozmowie telefonicznej z konsultantem dowiedziałem się ,że to kwota ubezpiecznia która po zamknięciu kredytu zostanie mi zwrócona na konto. Przed podpisaniem aktu notarialnego na sprzedaż mieszkania rozpocząłem załatwianie kredytu hipot. na zakup domu w innym banku i tu kolejny szok w bazie bik widnieje zapis ,iż oprócz kredytu hipotecznego w getin banku posiadam pożyczkę około kredytową !!! wystraszyła mnie ta syt . w rozmowie z konsultantem z getin dowiedziałem się ,że ta pożyczka około kredytowa to tak naprawdę pożyczka zaciagnieta w ich banku na zakup ubezpieczenia !!!! przy podpisywaniu umowy na kredyt hipoteczny z tym pseudo bankiem pracownik nie poinformował mnie o fakcie dodatkowej pożyczki!!! mało tego ubezpiecznie które opłacałem miesięcznie do raty kredytu wynosiło ok .60 zł gdzie w innych bankach wynosi ok 300 do 400 zł rocznie !!! pracownik tego parabanku przy podpisywaniu umowy kredytowej wprowadził mnie świadomie w błąd a wręcz oszukał nigdy bym się nie zgodził na pożyczkę w wys. 14000 zł na ubezpiecznie nieruchomości. Po sprzedaży mieszkania dost. stosownych dokumentów do banku pracownik poinformował mnie ,że muszę złożyć prośbę o zwrot kwoty nadpłaconych składek, przecież pieniądze należą do mnie a nie banku ale ok...! I schody zaczynają rosnąć mija tydzień jeden drugi czwarty a zwrotu nie widać w końcu zaczynam wydzwaniać na infolinie i kolejny szok pracownik mnie informuję ,zę tak naprawdę zwrot to nie ich sprawa i muszę kontaktować się z firmą ubezpieczeniową TU EUROPA bo to oni są zobowiązani zwrócić pieniądze !! jednak w tym momencie już nie odpuszczam i rozpoczyna się dość burzliwa dysk. gdzie pani na słuchawkach traci wszystkie argumenty w dyskusji. Skoro jak wynika z dok. i moich ustaleń "zaciągnąłem" kredyt na ubezpieczenie w banku to z jakiej racji mam się kontaktować z TU i od nich domagać się zwrotu należnej mi kwoty, pieniądze wpłyneły do getin wiec żądam ich zwrotu w przeciwnym razie poinformowałem panią,że złoże zawiadomienie w prokuraturze o przywłaszczeniu pieniędzy przez bank i tu kolejny szok po 2 miesiącach oczekiwania od sprzedaży mieszkania z kwoty nadpłaconej 8000 zł na konto zostaje mi zwrócone 1100 zł !!!!!!!! w rozmowie z kons. dowiaduje się że reszta tej kwoty tj. 6900 zł to koszty ubezpieczania oraz koszty pożyczki około kredytowej !!!!!! i nic więcej mi się nie należy!! TEN BANK A RACZEJ PARA BANK TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE OMIJAJCIE GO SZEROKIM ŁUKIEM A TAK SWOJĄ DROGĄ TO CIEKAWE GDZIE TE 1100 zł było przez 2 miesiące i kto nimi obracał, inwestował ? dla mnie bardziej oszukańczą inst. w Polsce było tylko amber gold.

Skomentuj opinię

Sobota 21 luty 2015 21:42Zgłoś nadużycie
ola
ola
siedlce
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Witam
mam pytanie jak analitycy GB patrzą na brane chwilówki. Czekam na decyzję kredyt hipoteczny.

Skomentuj opinię

Środa 6 styczeń 2016 21:50Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

czy łatwo dostać kredyt hipoteczny w getin banku?

Skomentuj opinię

Czwartek 10 marzec 2016 19:39Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

ja polecam

Skomentuj opinię

Reklama