Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Opinie o kredycie hipotecznym w Getin Bank

Piątek 6 styczeń 2012 9:38Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Getin Bank - Opinie


Kredyt hipoteczny w Getin Banku na zakup mieszkania lub domu, budowę domu, zakup działki...


  • marża kredytu od 0%
  • maksymalny okres spłaty kredytu hipotecznego w Getin Banku to nawet 50 lat, jest to najdłuższy okres kredytowania nieruchomości aktualnie dostępny w ofertach banków
  • kredytowanie nawet do 110% zastawionej nieruchomości
  • waluty kredytu mieszkaniowego do wyboru pomiędzy PLN i EURO
  • kredyt udzielany również bez wkładu własnego, po wykupieniu ubezpieczenia

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w Getin Bank

Napisz nową opinię

Czwartek 27 wrzesień 2012 11:30Zgłoś nadużycie
Piotr
Piotr
Kraków
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Getin Bank najpierw zaproponował transze w wysokości ok 30-40 tys po czym w dzień podpisania umowy ( przez Open Finance) dowiedzieliśmy się,że jednak będzie 18tys. Do wypłaty transzy mają 14 dni. Efekt jet taki, że ja muszę zapłacić wykonawcy 20-30tys, a bank "oblicza" poziom zaawansowania prac do wypłaty jednej transzy.

Analityk po otrzymaniu dokumentacji postępu prac nie uzasadnia dlaczego obliczył stan prac na 53% a nie 58%. Do wypłaty dwóch transz musiałem mieć 58%...a więc może wypłacić tylko jedną!

Zacząłem kłaść dachówkę ale bank mi przeleje $ dopiero jak cała będzie wykonana. Czyli zakłada że ja mogę wziąć całą $ i nie kończyć kłaść dachówki..(!!!???)

Po przesłaniu dokumentów do przelania kolejnej transzy(transz) analityk musi je przejrzeć i po decyzji ma 14 dni na przelanie środków. Przy czym nie wiadomo kiedy przejrzy dokumenty. Usłyszałem że mój wniosek jest na wielkiej kupce innych wniosków

Po decyzji o przelaniu transzy bank ma 14 dni na jej przelanie ale od decyzji nalicza nową ratę i rośnie kwota kredytu. Czyli moje pożyczone pieniądze pracują nadal w banku dla banku.

jeśli ktoś ma podobne problemy i chce się dołożyć do pozwu zbiorowego to proszę o info.

Skomentuj opinię

Piątek 28 wrzesień 2012 16:30Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Wrocław
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Ja również odradzam. Wzięliśmy z mężem kredyt 3 mies temu, bank został nam polecony przez naszego lipnego doradce kredytowego z Homme Broker (również nie polecam bo mają jakąś umowę z getinem) mowił nam że to jedny bank który da nam kredyt przy umowie zlecenie. Wlaśnie refinansujemy kredyt z ING, w którym bez problemu dostaliśmy kredyt mimo ze doradca mówił że nie ma szans. W Getinie oprocentowanie kredytu 8,4%, rata przy kredycie 120 000 na 30 lat to 935zl - jakaś porażka, do tego ubezpieczenie kredytu za 2500zl które w Ing kosztuje 150 zl. Ludzie strzeżcie się i dokładnie dopytujcie, uważajcie tez na doradców kredytowych, najlepiej wybierać małe nieznane firmy

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 2 styczeń 2013 13:42 | Patrycja F. | Starogard Gdański

Witam
W ubiegłym roku również wzięliśmy kredyt mieszkaniowy z mężem w Getin Banku, podobnie jak w Pani sytuacji otrzymaliśmy wiadomość że tylko ten Bank udzieli Nam kredytu.
Zgodziliśmy się myśląc,że "ZŁAPALIŚMY PANA BOGA ZA NOGI" ;/ a to bym zaczątek problemu.
Kredyt wzięliśmy na 130 000 zł w ofercie" RODZINA NA SWOIM" raty miały być po 500 zł przez 8 lat (mamy to udokumentowane) a niestety płacimy 900zł
NIE WIEM CO MAM ROBIĆ RĘCE OPADAJĄ!!!!!!! Może po prostu wewalili Nam inny kredyt?

JEŻELI JEST KTOŚ KTO WIE CO ZROBIĆ PROSZĘ O WPISY ;)

Reklama
Niedziela 30 wrzesień 2012 13:16Zgłoś nadużycie
Piotr
Piotr
Kraków
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

bo Home Broker, Open Finance i Getin Bank to ten sam Pan- Leszek Czarnecki... czyli pracownik OP lub HB zawsze wyszukując najlepszego banku znajdują Getin Bank. Do tego pracownikowi Op lub HB opłaca się przeciągać wypłatę transzy bo na tej grze na czas zyskuje zarówno pośrednik jak i sam bank. To jest sitwa dlatego namawiam do pisania do KNF lub tak jak dwa posty powyżej proszę o info kto ma podobną sytuację jak ja i wspólnie napiszemy pozew zbiorowy. Piotr

Skomentuj opinię

Poniedziałek 1 październik 2012 16:18Zgłoś nadużycie
anakonda79
anakonda79
opole
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

a ty pewnie umiesz czytać umowy! wziąłeś 150 tyś kredytu na 50 lat i wiesz ile musisz im oddac płacąc miesięcznie po 812zł? prawie pół miliona:) niezły frajer z ciebie a nie cwaniak! na takich właśnie naiwnych ludziach zarabia się pieniążki,duże pieniążki biznesmenie:).

Skomentuj opinię

Środa 3 październik 2012 14:18Zgłoś nadużycie
B
B
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

jestem doradcą w gb, to co piszesz to jakaś bzdura

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 30 marzec 2017 14:19 | ania | poznań

jasne, oszuści, rata miała wynosić 4300 a po waszym aneksie mini% II który jest anatocyzmem i nigdy nie powinien zostać wprowadzony rata wynosiła 6880.

Piątek 5 październik 2012 23:36Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

to nie bzdura tylko samo zycie, korzystacie na pospiechu ludzi wykorzystujac do tego jeszcze firmy doradcze ktore w dziwny sposob zawsze wykazuja ze GB ma najlepszy kredyt albo tylko tam sie go dostanie, ja sprawdzilam nawet w banku w ktorym mial byc zlozony wniosek czy faktycznie zostal on zlozony przez doradce HB no i co saie dowiedzialam ze NI||E!!! niestety bylo juz za pozno na odwolywanie wszstkiego bo musielismy zaplacic na mieszkanie

Skomentuj opinię

Środa 10 październik 2012 0:20Zgłoś nadużycie
gość
gość
władysławowo
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Ja też zostałam oszukana biorąc 5 lat temu kredyt,który miał być w zł, otrzymałam w chf, w dzień podpisania umowy dano mi do podpisania całkiem inną umowę, Pani z którą podpisałam umowę zrobiła sztuczny tłok i wykorzystała naiwność ludzi, moje oprocentowanie to ponad 12 procent,tragedia!!!uważajcie!!!

Skomentuj opinię

Czwartek 11 październik 2012 18:35Zgłoś nadużycie
Marcin
Marcin
Gdansk
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Do Arek Mmragowo,

do szkoly to bym proponowal Tobie pojsc,naucz sie pisac bo z ortografia to cienko u Ciebie.Wez jeszcze jeden kredyt,i zyczze Tobie zebys wtopil ten kredyt w mieszkanie i nie znalazl nikogo na wynajecie.

Skomentuj opinię

Czwartek 11 październik 2012 22:48Zgłoś nadużycie
antygetinbank
antygetinbank
wrocek
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

I co doradco doradzasz klientom. Ubezpieczenia zbyteczne i inne naliczające kasę czarneckiemu?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 30 marzec 2017 14:20 | ania | poznań

Doradcy są szkoleni do oszustwa!!!!

Sobota 13 październik 2012 16:04Zgłoś nadużycie
kenwood
kenwood
Łódz
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Uważam że zostałem oszukany przez Getin Bank przy podpisaniu umowy na życie i dożycie.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 20 grudzień 2012 10:57 | eva

umowy trzeba czytaći o wszystko pytać, a nie mówić potem, że się zostało oszukanym

Wtorek 28 styczeń 2014 6:32 | Ania

Narzekasz na GB? to wez kredyt w Alior Banku...che,che...tam to Ci dopiero naliczą Uezpiecenie na życie,-10%...padniesz zanim spłacisz

Reklama