Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Opinie o kredycie hipotecznym w Getin Bank

Piątek 6 styczeń 2012 9:38Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Getin Bank - Opinie


Kredyt hipoteczny w Getin Banku na zakup mieszkania lub domu, budowę domu, zakup działki...


  • marża kredytu od 0%
  • maksymalny okres spłaty kredytu hipotecznego w Getin Banku to nawet 50 lat, jest to najdłuższy okres kredytowania nieruchomości aktualnie dostępny w ofertach banków
  • kredytowanie nawet do 110% zastawionej nieruchomości
  • waluty kredytu mieszkaniowego do wyboru pomiędzy PLN i EURO
  • kredyt udzielany również bez wkładu własnego, po wykupieniu ubezpieczenia

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w Getin Bank

Napisz nową opinię

Niedziela 9 grudzień 2012 16:44Zgłoś nadużycie
bant
bant
Tczew
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Tutaj bardziej chodzi chyba o podejście pracowników tego banku, po prostu chcą sprzedać kredyt hipoteczny jak najdrożej, a dodatkowo przy tej okazji sprzedać inne produkty bankowe, które na początku wydają się atrakcyjne, ale po namyśle i efekcie już nie są one tak atrakcyjne.

Skomentuj opinię

Niedziela 9 grudzień 2012 17:47Zgłoś nadużycie
szymi77
szymi77

Postów: 6
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-12-07
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Opinie forumowiczów są przydatne ale też nie zawsze do końca. Prosty przykład z życia. Wykupiliśmy wczasy zagraniczne. Opinie na forach o tym biurze obsługi większości negatywne. Z strachem pojechaliśmy na wakacje. Po powrocie żadne negatywne opinie nie sprawdziły się. I w tym przypadku też tak może być. Zawszę będzie grupa osób niezadowolonych z jakości obsługi banku. Jak ktoś zauważył, że na forach wypowiadają się osoby niezadowolone. Bank to nie instytucja charytatywna, też musi zarabiać. Fakt, że nie zawsze czysto postępuje wobec klienta. Nie ma idealnego banku. Sandik co mi to da, że pójdę z umową do prawnika. Jeżeli powiem w banku, że nie zgadzam się z tą umową to mi powiedzą albo pan podpisuje albo dziękujemy i do widzenia.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 3 styczeń 2013 15:42 | Gość

Oczywiście,że opinie są przydatne ale decyzję każdy podejmuje sam,jak komuś się nie podobają warunki umowy to nie musi podpisywać nikt go do tego nie zmusi.Wejdźcie na fora internetowe innych banków np.MILLENIUM,PKO BP KREDYT BANKU itd. o kazdym banku piszą takie same bzdury jak o GB,ludziom nie dogodzisz.Daj znać jaką masz decyzję kredytową a może jesteś już po podpisaniu umowy.Powodzenia.

Reklama
Czwartek 13 grudzień 2012 16:30Zgłoś nadużycie
Jeden z wielu  oszukanych
Jeden z wielu oszukanych
Poznań
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Najbardziej złodziejski Bank z jakim miałem i niestety mam do czynienia. Doliczają prowizje i ubezpieczają się od wszystkiego oczywiście kosztem klienta. Bałagan w papierach ogromny, ale winę ma zawsze klient. Robię co tylko mogę by uciec, bo po 3 latach płacenia rat, przez właśnie takie opłaty mam kapitału o 13000ZA!!!! więcej!!!! niż jak zaczynałem płacić. ODRADZAM ODRADZAM I JESZCZE RAZ ODRADZAM!!!! To jest Bank, który przymknie oko na pewne rzeczy u klienta, które nie przejdą u innych ale nie warto!!! To wszystko rekompensuje sobie wysokim oprocentowaniem, dodatkowymi, niby dobrowolnymi, polisami i opłatami za wszystko. A na infolinii zatrudniają takich ludzi, który wiele mówią, ale z pewnością nie pomogą, nie mówiąc, że czas oczekiwania na połączenie z infolinią sięga 40 minut!!!!
Jednym słowem wszystko inne tylko nie GETIN BANK!!! Tak na marginesie ciekawe czy Pan Fronczewski tak do końca wie co reklamuje....

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 13 grudzień 2012 18:26 | Szukający | Poznań

A w jakiej walucie brałeś kredyt?

Czwartek 10 styczeń 2013 17:59 | drk001 | Kraków

Witam,
mógłbyś po krótce napisać jaki jest mechanizm postepowania Getinu po podpisaniu umowy o kredyt hipoteczny.

Pozdrawiam
Darek

Czwartek 13 grudzień 2012 22:20Zgłoś nadużycie
gafan
gafan
Łódź
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Pan Fronczewski na pewno wie za ile reklamuje ten bank, do którego mam małe zaufanie. Nigdy nie miałem do czynienia z Getin Bankiem, ale już sama oferta przedstawiana w reklamach nie daje mi żadnych gwarancji dobrego kredytu. Od razu widać niekompetencję tego banku.

Skomentuj opinię

Wtorek 18 grudzień 2012 12:22Zgłoś nadużycie
babba
babba
warszawa
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

dostałem decyzje na 130000 marża 1,49 plus ubezpieczenia na życie dla taty bo pomaga przy kredycie to razem dało 7800 kosztów dodatkowych do momentu wpisu marża podniesiona o 2pp co o tym myślicie sam nie wiem Kredyt rodzina na swoim czy robią przekręty

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 20 grudzień 2012 10:51 | doradca | Katowice

nie robią przekretów, dobra oferta

Wtorek 18 grudzień 2012 21:59Zgłoś nadużycie
igor
igor
Warszawa
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Na ile lat jest kredyt? Jak jest rata miesięczna? nic na ten temat nie pisałeś, a to jest ważna sprawa, no i jeszcze po 8 latach spłacania już nie masz dopłat do odsetek, więc rata miesięczna wzrośnie prawie dwa razy.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 20 grudzień 2012 12:29 | ghjh

dodam że kredyt na 19 lat i bik nie zamocny

Sobota 22 grudzień 2012 16:47 | doradca

rata nie wzrośnie dwa razy

Niedziela 23 grudzień 2012 10:58 | Anka | Dolnośląskie

Dokładnie.Rata na pewno nie wzrośnie dwa razy,bzdura totalna.Nie trzeba być doradcą żeby do tego dojść.Pozdrawiam.

Niedziela 23 grudzień 2012 12:50Zgłoś nadużycie
maks
maks
Kraków
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Ale rata kredytu w programie na Swoim chyba pójdzie o ponad połowę co się płaci co? Przynajmniej o połowę, na pewno to bedzie znaczne obciążenie budżetu, nawet jak realnie będziemy zarabiać.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 23 grudzień 2012 13:29 | Anka | Dolnośląskie

Witam.Rząd dopłaca przez osiem lat połowę odsetek,więc po ośmiu latach tą połowę musimy płacić MY.Ale jak by na to nie patrzył to nie jest jeszcze raz tyle co rata teraz.To wszystko zależy od tego na ile lat jest kredyt.Ja mam na 11 lat i teraz z dopłatą mam ratę 1.630 po ośmiu latach 2.100 więc nie jest źle.Na 30 lat wyglądało by to tak że teraz rata 830 złotych po ośmiu latach 1.200, mniej więcej oczywiście.Więc u każdego z nas to wygląda inaczej.Pozdrawiam.

Środa 2 styczeń 2013 18:08Zgłoś nadużycie
maks
maks
Kraków
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

O połowę więcej płaci się ratę takiego kredytu w "Programie na Swoim". Wszystko zależy w jakim banku ma się taki kredyt hipoteczny i jakie są marże narzucone w taki kredyt hipoteczny. A różnica dla mnie czy płacę 800 złotych, a później mam zapłacić 1200 złotych, jest dla mni kolosalna. A co będzie za 8 lat to jest też wielka niewiadoma

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 4 styczeń 2013 16:25 | czester | Gdansk

św prawda.

Wtorek 15 styczeń 2013 21:10 | eva

wiadoma, bo wiadomo ile dopłaci do raty przez 8 lat BGK

Niedziela 6 styczeń 2013 11:56Zgłoś nadużycie
Normalny
Normalny
Ustka
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Często nikt się nad tym nie zastanawia, tylko widzi tą sumę pieniędzy, którą dopłąca skarb państwa czyli my wszyscy podatnicy. A po ośmiu latach od wzięcia kredytu hipotecznego w tym programie kredytowym mogą pojawić się znaczne problemy ze spłata rat kredytowych. Miejmy nadzieję, że za kilka lat będzie taniej i będziemy o wiele więcej zarabiać niż teraz. Ale ten wzrost musi być nie tylko nominalny, ale właśnie realny.

Skomentuj opinię

Czwartek 10 styczeń 2013 18:08Zgłoś nadużycie
drk001
drk001

Postów: 3
Kraków
woj. małopolskie
Na forum od: 2013-01-10
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Witam,

prośba do osoby mającej kredyt hipoteczny z Rodziną na Swoim w Getinie na jakie zapisy zwrócić uwagę i jak wygląda obsługa kredytu.

Czy dalej bezczelnie ubierają klienta w dodatkowe produkty? Na ile można negocjować zapisy w umowie?
Jestem na etapie oferty kredytowej złożyłem wnioski o kredyt z RnS do Getin i PKO S.A.

Będę wdzięczny za każdą opinię.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 10 styczeń 2013 18:56 | Sławomir

Jakbym miał wybierać to wybrałbym PKO S.A. niż Getin Bank. Do Getin Banku nie mam zaufania i sam tutaj napisałeś, ze obierają kredyty hipoteczne w różne produkty finansowe, które takich kredytobiorcom są czasami niepotrzebne.

Czwartek 10 styczeń 2013 19:57 | sandik | Rybnik

Negocjować z bankiem w sprawie kredytu hipotecznego to nie masz wiele, bo banki są silniejszą stroną. A co banków i mojej opinii do tych banków, to wybrałbym kredyt w PKO S.A., bo Getin Banu nie mam żadnego zaufania. Jest to dla mnie nieprzejrzysty bank, umowy są tak skonstruowane, że czasami nie wiadomo o co chodzi w tych umowach. A windykacja tego banku jest bardzo agresywna.

Piątek 25 styczeń 2013 22:34 | doradca

każdy bank proponuje kredyty hipoteczne na zasadzie cross sellingu,czyli proponuje dodatkowe produkty obnizające marżę

Reklama