Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Opinie o kredycie hipotecznym w Getin Bank

Piątek 6 styczeń 2012 9:38Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Getin Bank - Opinie


Kredyt hipoteczny w Getin Banku na zakup mieszkania lub domu, budowę domu, zakup działki...


  • marża kredytu od 0%
  • maksymalny okres spłaty kredytu hipotecznego w Getin Banku to nawet 50 lat, jest to najdłuższy okres kredytowania nieruchomości aktualnie dostępny w ofertach banków
  • kredytowanie nawet do 110% zastawionej nieruchomości
  • waluty kredytu mieszkaniowego do wyboru pomiędzy PLN i EURO
  • kredyt udzielany również bez wkładu własnego, po wykupieniu ubezpieczenia

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w Getin Bank

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Wtorek 1 lipiec 2014 22:46
Piątek 27 styczeń 2012 13:49Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

decyzje na kredyt mieszkaniowy w Getin Banku otrzymałam naprawdę bardzo szybko, kilka dni i załatwione, mam nadzieje że ze spłatą pójdzie mi odpowiednio dobrze :)

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 6 grudzień 2012 18:15 | :((((( | poznań

o ile poinformowali Cię o całkowitej zapłacie kredytu

Czwartek 11 kwiecień 2013 17:00 | and7491 | Radom

Czytaj dokładnie umowę przed podpisaniem, nie ufaj tzw. "doradcy klienta", i nie podpisuj żadnych aneksów, to może dobrze wyjdziesz.

Reklama
Niedziela 5 luty 2012 22:20Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

dostaliśmy odmowę kredytu w dwóch innych bankach, w getinbanku przyznali nam kredyt hipoteczny na 320tys.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 5 grudzień 2012 12:26 | Gość

to prawda w getin banku nie przebierają klientów jak inne banki, ale za to łupią na potęgę frajerów, którzy dają sobie wcisnąć jakieś zbędne ubezpieczenia

Niedziela 5 luty 2012 22:50Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

radzę się dobrze zastanowic przed wyborem getinbanku, na początku też mi sie wydawało że oprocentowanie jest niższe niż w innych bankach, ale dopiero po spłacie pierwszych rat okazało sie ile tak naprawdę wyciągają od klientow

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 22 maj 2013 14:32 | Gość

pewnie dałeś się namówić na jakieś "super atrakcyjne" produkty nadobowiązkowe

Czwartek 9 luty 2012 20:16Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

spłacam kredyt hipoteczny w Getin Banku, raczej nie wziąłbym drugi raz takiego kredytu w tym banku, zostałem naciągniety na ubezpieczenie, które jak sie okazało po jakims czasie nie było wcale konieczne, dobrze radzę jak się sami dokladnie nie zapoznacie z umową to wykręcą z was ile sie da, naciągną na dodatkowe koszty które jak sieokazuje wcale nie były konieczne, także nie polecam Getinbanku

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 12 styczeń 2013 14:15 | Gość

w każdym banku będą Cię namawiać na dodatkowe produkty bankowe i ubezpieczenia od wszystkiego, bo na tym mają duży zysk, po prostu trzeba o wszystko wypytać i nie podpisywać "na ślepo"

Czwartek 11 kwiecień 2013 17:10 | and7491 | Radom

Dokładnie myślę tak samo. Po 6 latach spłacania kredytu hipotecznego okazało się że spłaciłem około 5000zł. Wpłaciłem do banku ok. 120000zł (słownie sto dwadzieścia tysięcy). Wszystko dzieje się zgodnie z prawem a dowodem na to jest opisana wyżej sytuacja. Prawo chroni tylko banki a w ogóle nie chroni klienta.

Niedziela 19 luty 2012 14:52Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

getin bank był u nas ostatnią szansą po odrzuceniu w innych bankach na koniec złożyliśmy papiery w getin banku, nigdzie nie chcieli nam dać 350 tys. na budowę mimo że mieliśmy zdolnosc na tyle, nikt nie chciał nam zaakceptować przedstawionego kosztorysu bo niby był zaniżony, w getinbanku wyliczyli nam wiekszą zdolność i nie było problemów jak w innych, takze jesteśmy zadowoleni póki co

Skomentuj opinię

Środa 29 luty 2012 16:41Zgłoś nadużycie
karo
karo
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

Ile trzeba było czekać na odpowiedź Getin Banku?

Skomentuj opinię

Poniedziałek 5 marzec 2012 14:04Zgłoś nadużycie
Patka
Patka
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

Do 7 dni czeka się na kredyt t.z. po załatwieniu wszelkich formalności są to 3 dni i pieniążki są

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Poniedziałek 5 marzec 2012 14:08

Skomentuj opinię

Czwartek 22 marzec 2012 12:55Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny

kredyt jak kredyt, może trochę mniejsze wymagania w stosunku do klienta mają niż inne banki, a poza tym żadna rewelacja

Skomentuj opinię

Niedziela 25 marzec 2012 0:18Zgłoś nadużycie
MEBEDAR
MEBEDAR
Temat postu: Getin Bank - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Tu zupełnie zgadzam się z przedmówcą, ja osobiście starałem się o kredyt 30 letni w wysokości 250000+20000 na wykończenie(wkład własny 40800) dodam że brałem kredyt z programem oszczędnościowym 612zł miesiecznie.Rata miała być 1524zł + 612zl.Gdy przyszło do podpisania umowy pierwsza rata ponad 5000 pozostale 2468zł
Pozdrawiam i przestrzegam
MEBEDAR

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 22 grudzień 2012 16:23 | eva

bzdury wypisujesz

Czwartek 7 marzec 2013 10:18 | lenka07 | Malopolska

Ja również przestrzegam przed GetinBankiem. Otrzymałam kredyt we frankach, nieduży gdy jeszcze był ich Oddział DomBank, bo 18.000 w przeliczeniu na złote, tyle mi brakowało, po połączeniu się tych 2 banków są same problemy z GetinBank. Spłacam 8 lat i do tej pory było wszystko w porządku, teraz od stycznia 2013 gdy spóżnię się z wpłatą nie dłużej jak 10 dni bo straciłam pracę, nachodzą mnie po już 6 dniach w domu windykatorzy mimo, iż zawsze rata jest wpłacana najpóżniej w 10-tym dniu z odsetkami za zwlokę, grożą windykacją, uprawiają mobbing, są bardzo niegrzeczni, zastraszają zerwaniem umowy. Jest to szalenie stresujące i zastanawiam się właśnie, czy nie podać ich do prokuratury. W oddziale gdzie wpłacam raty, twierdzą, że to niemożliwe, aby już po 6 dniach przychodził windykator, bo jeżeli już, to najpierw przysyłają upomnienie i raczej dopiero wtedy, gdy rata jest niewpłacona za cały miesiąc. Oczywiście nie wpuszczam do mieszkania, bo przychodzi taki jeden z drugim wieczór, a ja mieszkam sama, więc boję się nieznajomych wpuszczać, więc wydzierają się na mnie przez domofon. To jest skandal co teraz wyprawiają, zagroziłam mu wczoraj wezwaniem policji jeżeli jeszcze raz przyjdzie, bo tak doradziła mi Obsługa Klienta moim oddziale tego Banku.
Czy Wy też macie takie problemy? Jeżeli tylko ja, to może być jakieś oszustwo, bo tak twierdzą w moim oddziale tego Banku.Była podobno historia, że wyciekły dane klientów tego Banku, więc może to jacyś dziwni windykatorzy, ale skąd znają kwoty jakie należy wpłacić?
Jeżeli możecie, napiszcie coś, będę wdzięczna za każdą informację w tej sprawie.

Reklama