ING - Opinie - Kredyt hipoteczny

Opinie o kredycie hipotecznym w ING

Sobota 7 styczeń 2012 0:24Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: ING - Opinie - Kredyt hipoteczny

ING Bank - Opinie


Kredyty hipoteczny i budowlano-hipoteczny w Banku ING przeznaczony na nabycie nowego mieszkania lub domu, zakup mieszkania lub domu na rynku wtórnym, budowę domu, remont, zakup działki itp.


  • doradcy dojeżdżają do Ciebie i doradzają
  • długi okres spłaty nawet do 40 lat
  • promocja - brak prowizji przy udzieleniu kredytu lub obnizona marża
  • kredyt hipoteczny udzielany w PLN
  • kwota kredytu do 90% wartości nieruchomości

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w ING Bank

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Poniedziałek 17 lipiec 2017 10:53
Piątek 6 styczeń 2012 11:22Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: ING - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

najpierw wyliczyli mi że mam zdolność więc złożyłem wniosek a potem poinformowali że wniosek odrzucili, strata czasu na krętaczy

Skomentuj opinię

Reklama
Piątek 27 styczeń 2012 13:56Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: ING - Opinie - Kredyt hipoteczny

obsługa faktycznie miła jak w tv, ale z decyzją to mogliby się pośpieszyć czekam i czekam 2 tydzień i nic

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 17 luty 2013 17:52 | Gość

niestety jestem przeciwnego zdania, zderzenie z pracownikami banku w realu okazało się zupełnie inne od spodziewanego, nieprzyjemna obsługa, niekompetencja pracowników albo niedouczenie, nic wspólnego to nie miało z reklamą w tv

Czwartek 1 marzec 2012 8:38Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: ING - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

Te dojazdy do domów wnioskoawcy to fajna sprawa. Można dzięki temu zaoszczędzić sporo czasu i kasy. Jednak duzym minusem tego banku jest długi czas oczekiwania na decyzje. Ja czekałem ponad 2 tygodnie. Rozumiem, że trzeba wszystkie dokumenty przeanalizować i sprawdzić, ale chyba można to zrobić troche szybciej. A poza tym wszystko jak najbardziej w porządku.

Skomentuj opinię

Środa 14 marzec 2012 21:07Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: ING - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

A ja jestem zadowolony z tego banku. Wszystko zostało załatwione jak należy i w umówionym czasie, bardzo miła obsługa i fantastyczny kontakt. Polecam.

Skomentuj opinię

Środa 21 marzec 2012 21:30Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: ING - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia pozytywna

Moja współpraca z tym bankiem układała sie bardzo dobrze. Wniosek został rozpatrzony bardzo szybko i w dodatku można było negocjować warunki umowy.

Skomentuj opinię

Sobota 23 marzec 2013 17:18Zgłoś nadużycie
Waldek
Waldek
Zduńska Wola
Temat postu: ING - Opinie - Kredyt hipoteczny

Z tego co mi wiadomo to ING jest najbardziej elastycznym bankiem jeżeli chodzi o kredyty hipoteczne. Zawsze w tym banku przy składaniu wniosku o kredyt hipoteczny jest pewna szansa albo negocjacji marży kredytowej, którą narzuca ten bank, a także negocjacji prowizji. Można sporo zyskać, najlepiej jak jest szansa na obniżenie marży kredytowej, wtedy mamy korzyści przez cały okres kredytowania.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 4 maj 2013 9:04 | Kamil | Poznań

Od pięciu lat ma tu kredyt mieszkaniowy w walucie obcej. Jak braliśmy to nie powiem wszytko było załatwione profesjonalnie bez żadnych kłopotów. Jednak teraz to co się dzieje to jakiś koszmar. Sam fakt nękania mnie telefonami z propozycją inwestycji, miany konta, karty kredytowej. Ktoś chyba upadł na głowę. Po co mnie dręcż chiałem hipotekę i mam jak będę chcieć kartę to sam przyjdę.

Wtorek 14 maj 2013 11:06 | AAA | Poznań

Chyba nie składałeś wniosku!!! marża nie jest negocjowana, prowizja nie jest negocjowana.
Sztywne zasady i koniec czegokolwiek. Takie mają tam kalkulatory i sami innego nie potrafia wymysleć. A żeby ktoś sam podjął decyzję to możecie sobie pomarzyć. Słyszałem o tym że bank jest kiepski ale zaryzykowałem i złożyłem wniosek - teraz załuję tych straconych dni przez ten bank. Co innego mówią a co innego robią. To jak dwie firmy w jednej.

Środa 1 maj 2013 15:56Zgłoś nadużycie
julita
julita
Bydgoszcz
Temat postu: ING - Opinie - Kredyt hipoteczny
Opinia negatywna

Mieliśmy zdolność kredytową oraz 20% wkładu własnego lecz bankowi nie podobał się dom który chcieliśmy kupić. Porażka

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 14 maj 2013 11:02 | AAA | Poznań

u mnie również - zdolność na wyższą kwotę, wkłąd własny ponad 50%, własciciel działki, okazyje się że przez to że trzymam pieniądze w innych bankach - skoro lepsze oprocentowanie lokat to czemu nie - to deyzja negatywna!!!!!!!!!!!!!!!!! paranoja z tym bankiem, kto tam pracuje?

Środa 24 lipiec 2013 22:38Zgłoś nadużycie
Damian
Damian
Stalowa Wola
Temat postu: ING - Opinie - Kredyt hipoteczny

Bank ma prawo odmówić przyznania kredytu hipotecznego i może to być odmowa bez podania przyczyny lub podanie absurdalnego wytłumaczenia. A co do telefonów w sprawie inwestycji t każdy bank prowadzi taką politykę względem klienta, który korzysta z usług tego banku.

Skomentuj opinię

Piątek 26 lipiec 2013 10:48Zgłoś nadużycie
dzurek
dzurek

Postów: 1
Gliwice
woj. śląskie
Na forum od: 2013-07-26
Temat postu: ING - Opinie - Kredyt hipoteczny

Ja z ING jestem zadowolony. To szanowany bank i mają dobre oferty kredytów, lecz i wysokie wymagania co do kredytobiorcy

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 18 styczeń 2016 9:52 | Gość

szanowany bank?

Poniedziałek 22 luty 2016 20:25 | Gość

jaki miałeś czas oczekiwania na kredyt hipoteczny w ing?

Reklama