Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie

Opinie o Open Finance - kredyt mieszkaniowy w Open Finance / czy open finance jest darmowy?

Sobota 7 styczeń 2012 13:25Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie

Open Finance - opinie

Kredyt hipoteczny - mieszkaniowy przeznaczony na zakup domu, mieszkania, budowę domu, zakup działki, remont itp.

  • wszystkie oferty kredytów mieszkaniowych w jednym miejscu
  • porównanie aktualnych parametrów kredytów mieszkaniowych
  • profesjonalna bezpłatna pomoc w wyborze optymalnej oferty
  • pomoc w załatwieniu wszelkich formalności bankowych
  • pomoc w refinansowaniu i konsolidacji na bardziej atrakcyjny kredyt


Czekamy na Twoje opinie i doświadczenia z kredytem hipotecznym w Open Finance

Napisz nową opinię

Piątek 30 marzec 2012 18:15Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Wrocław
Temat postu: Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

nie wiem jak oni to robią ale mi wyliczyli że mam zdolność kredytową na 210 tys zł, to trochę za mało niż oczekiwałem, postanowiłem za poradą znajomych przejść się jeszcze do kilku banków i co się okazało? wyliczyli mi zdolność w zależności od banku pomiędzy 200 tys a nawet 280 tys. zł tacy z nich fachowcy

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Piątek 30 marzec 2012 20:15

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 23 marzec 2013 10:23 | wojtek | grudziadz

miałem identycznie bardzo niska zdolnosc-polecali mi konto oszczednosciowe zeby poprawic wizerunek dla analityka-u nich wart wziasc tylko ulotki-najwieksze prowizje maja w getin nobl bank

Piątek 30 marzec 2012 20:18Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie

no ciekawe, może to była pomyłka

Skomentuj opinię

Reklama
Środa 4 kwiecień 2012 14:21Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Kraków
Temat postu: Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

nie rozumiem na co wy narzekacie, Polacy to taki naród który lubi ponarzekać sobie żeby lepiej na duszy się zrobiło ot taki ewenement na skalę światową chyba, nikt przecież nie każe korzystać z firm doradczych, można pójść do banku i samemu załatwić sobie kredyt na mieszkanie, duże firmy doradcze typu Open Finance to nie jakaś firma krzak, ludzie którzy tam pracują to w większości dobrze wykształceni specjaliści z dużym doświadczeniem, oczywiście jak wszędzie zdarzają się jakieś jednostki dopiero zaczynające karierę z mniejszym bagażem doświadczeń lub rutyniarze wysyłający z przyzwyczajenia wnioski zawsze do tych samych wybranych/ulubionych banków, ale akurat kredyt hipoteczny to nie jest jakaś wielka filozofia. Nie dla każdego klienta tzw "najtańsza" oferta będzie najlepsza, w grę wchodzi wiele dodatkowych parametrów na których poszczególnym klientom może zależeć

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Środa 28 listopad 2012 17:53

Skomentuj opinię

Wtorek 17 kwiecień 2012 10:43Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Łódź
Temat postu: Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie

no tak a to że podkreślają że są niezależnymi doradcami to zwykły frazes, każdy doradca taki sam czy to open finance czy jakiś inny, jedne umowy z bankami mają mniej korzystne dla siebie inne bardziej korzystne i wiadomo co będą sugerować

Skomentuj opinię

Niedziela 22 kwiecień 2012 22:49Zgłoś nadużycie
a
a
Poznań
Temat postu: Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Nie polecam - Poznań - pan Krzysztof D. z oddziału na 27 Grudnia. Niekompetentny, zarozumiały, brak mu wiedzy, nie przekazuje rzetelnie informacji i cały czas wprowadza w błąd, a do tego niegrzeczny i wręcz agresywny.

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Niedziela 22 kwiecień 2012 22:51

Skomentuj opinię

Niedziela 29 kwiecień 2012 9:31Zgłoś nadużycie
AUTOR
AUTOR
Kraków
Temat postu: Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Ja byłam u tych pożal się boże doradcach z opena! ludzie - to naciagacze. doradca wyliczył nam ze dostaniemy wg naszych zarobków ok.200tys.kredytu. jak przyszło co do czego, to sięokazało ze nie dość, że na decyzję czekalismy 4 tygodnie (jak bysmy złożyli bezpośrednio w banku trwałoby to ok.4 dni!!!!)to jeszcze analityk bankowy wyliczył zdolność na 60 tys!!! wiec pytam jakie kalkulatory mają ci pożal sie boże doradcy z opena. owszem można się pomylić o 20% czy 30% ale nie o tyle!!!straciliśmy czas i pieniądze- nie polecam kompletnie- a zwłaszcza opena w krakowie koło galeri kazimierz. doradcy mają cię w d... nawet nie potrafią oddzwonić jak się umówią!!!

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Środa 28 listopad 2012 17:53

Skomentuj opinię

Niedziela 29 kwiecień 2012 9:35Zgłoś nadużycie
MMMM
MMMM
Kraków
Temat postu: Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

jak oni w openie są dobrze wykształceni to ja jesteś święta...każdy debil potrafi wypełnić wniosek i wklepać do kalkulatora cyferki...szkoda gadać. ja sie nabrałam na nich i bardzo żałuję!!!nie polecam, nie polecam i jeszcze raz nie polecam nie dajcie sie nabrac tym naciagaczom!

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Niedziela 29 kwiecień 2012 19:38

Skomentuj opinię

Środa 2 maj 2012 12:36Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

moim zdaniem nie można uogólniać, znam paru ludzi, którzy pracują/pracowali w open i faktycznie niektórzy byli zatrudnieni bez dużego doświadczenia i moim zdaniem nie nadawali się do tego, ale są też tacy którzy byli stworzeni do takiej pracy, a to że muszą na siebie zarobić, gdy ty nie płacisz za ich usługi, to muszą jakos miarkować wybór tego kredytu żeby i tobie pasowało i sami coś zarobili z tego interesu

Skomentuj opinię

Piątek 4 maj 2012 13:24Zgłoś nadużycie
marrika
marrika
gorzów
Temat postu: Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Dwa miesiące temu podjęliśmy decyzję o kupnie mieszkania. Żeby zaznajomić się z ofertą banków, wybraliśmy się do open w gorzowie. Konsultantka była bardzo miła, wręcz urocza, sprawiała wrażenie niezwykle profesjonalnej i co najważniejsze- uczciwej. Ponieważ od lat jesteśmy klientami PKO BP spytaliśmy, czy ma on korzystną ofertę- usłyszeliśmy, że wręcz przeciwnie, że to najgorsza i najdroższa oferta pod każdym względem. Jako trzy najlepsze przedstawiono nam PKO SA, getin i boś. Oprócz tego miła pani odradziła nam stanowczo raty malejące jako niekorzystne. I pewnie byśmy wybrali to PKO SA, gdyby coś mnie nie podkusiło i nie zaczęłam osobiście chodzić po bankach. Jedynie na ofercie w PKO SA nie stracilibyśmy wiele w porównaniu z bp. Wytłumaczyłam to sobie jednak nie jej złą wolą tylko możliwością, że załatwiając kredyt przez open można uzyskać jakieś preferencyjne warunki, więc znów skontaktowaliśmy się z uroczą konsultantką- przedstawiła nam oferty identyczne jak te, które dostałam w bankach. Zaczęła też przekonywać mnie, że mimo wszystko one właśnie są dla nas najlepsze. Naprawdę to było obrażliwe dla mojej inteligencji, bo umiem liczyć. W "najgorszym" PKO BP dostałam czytelną ofertę- jeśli jakikolwiek bank da nam lepszą ofertę, oni przedstawią korzystniejszą lub w najgorszym wypadku taką samą. Słowa dotrzymali i jesteśmy już właścicielami nowego mieszkania. Ale historia z panią konsultantką na tym się nie skończyła- po miesiącu naszego milczenia zadzwoniła do mnie z pytaniem, dlaczego się nie zjawiamy podpisać z nią umowy. Kiedy wyjaśniłam jej powód, zaczęła mnie wyzywać i straszyć, że postara się, żebyśmy już nigdy nie dostali żadnego kredytu.rnDlatego właśnie jestem zniesmaczona open finance, choć rozumiem, że być może to tylko jeden negatywny przypadek

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Środa 28 listopad 2012 17:54

Skomentuj opinię

Środa 23 maj 2012 1:55Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Bydgoszcz
Temat postu: Open Finance Kredyt hipoteczny - opinie

czy open finance jest darmowy?

no nie do końca te ich usługi są bezpłatne, co prawda nie my bezpośrednio płacimy tylko bank, ale i tak ta kwota wliczona jest w koszt kredytu, więc tak czy inaczej pośrednio my za tę usługę doradztwa zapłacimy

Skomentuj opinię

Reklama