Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie

Opinie o kredycie hipotecznym w Pekao SA

Niedziela 4 marzec 2012 1:00Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 158
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie

Pekao SA | PKO SA - opinie


Kredyt hipoteczny, budowlany, remontowy, Rodzina na Swoim - na zakup/budowę domu, mieszkania, zakup działki budowlanej, remont itp.


  • stała, niska marża przez cały okres spłaty kredytu
  • wysokość udzielanego kredytu hipotecznego do 100% wartości nieruchomości
  • możliwość udzielenia kredytu bez wkładu własnego, po wykupieniu ubezpieczenia
  • maksymalny okres spłaty 30 lat dla kredytu udzielanego w PLN i 20 lat dla kredytów walutowych
  • kredyt hipoteczny w oprocentowaniu zmiennym

Czekamy na Twoje opinie i doświadczenia - kredyt hipoteczny Pekao SA | PKO SA

Napisz nową opinię

Czwartek 15 listopad 2012 19:55Zgłoś nadużycie
milek
milek
Wrocław
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Jestem zniesmaczony bankiem PKO BP. Czekam już prwie 1,5 miesiąca i ciągle coś nowego szacowni analitycy tego bankiu odkrywają, żądają co rudsz nowych wyjaśnien. Brak profesjonalizmu. Zamiast przyłożyć się sprawdzić i jeden raz wysłać zapytania o wyjaśnienia to co rusz coś nowego odkrywają. Mają moją historię finansową od 5 lat bo mam u nich ROR, kartę kredytową. Po miesiącu dopiero stwierdzają, że gdzieś tam na jakimś kwicie nie zgadza im się data i trzeba od nowa załatwiać oświadczenie o zarobkach a czas leci. Kolejny tydzień i nie zgadza im się coś w przychodach z ROR. Ile można czekać. To nie poważne podejście do klienta i jego lekceważenie. Chyba nie zależy im na udzieleniu kredytu. Odradzam. Ja już zdecydowałe.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 25 kwiecień 2013 14:19 | - | -

Piszesz na forum banku Pekao SA. PKO BP i Pekao SA to dwa różne banki. ;)

Czwartek 22 listopad 2012 21:20Zgłoś nadużycie
gość
gość
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie

Miałem złożone wnioski w obu bankach PeKaO i PKO w pierwszym przygotowano mi umowę która nie zgadzała się z wcześniejszymi uzgodnieniami marża podniesiona do 1.45 mimo obiecanych 1.3 do tego dodatkowe opłaty o których nie było wcześniej mowy więc dałem sobie spokój z PKO jest jeszcze gorzej bo analityków mają nie z tego świata po 2 miesiącach zwodzenia i dodatkowych dokumentach które ciągle musiałem dostarczać ciągle nie miałem opinii więc jeśli komuś zależy na czasie to z PKO dajcie sobie spokój bank nie z tej epoki

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 1 grudzień 2012 17:44 | wuzetka | Gorzów Wlk

Analitycy w tym banku jakim jest PKO BP, a nawet innych, ale ja znam w PKO BP to wielkie słowo. Gość wkłada dane, które podajesz we wniosku kredytowym do komputera, właściwie wszystko wychodzi, a jak nie to nagina w jedną albo drugą stronę. Wszystko zależy od tego czy naprawdę chcą ci dać kredyt, najlepiej jakbyś miał znajomego w banku, to sprawę popchają do przodu.

Reklama
Piątek 7 grudzień 2012 12:21Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Witam! Również odradzam ten bank, staraliśmy się o kredyt na budowę domu, wstępna decyzja pozytywna, jednakże po 3 miesiącach zwodzenia, donoszenia różnych dokumentów - ostateczna decyzja negatywna - opinia "analityka" :(zbyt tani koszt wybudowania 1 m domu! W tm banku klienta traktuje się jak śmiecia, mam wrażenie, że w ogóle nie zależy im na tym, żeby udzielić kredyt. Zero profesjonalizmu!

Skomentuj opinię

Piątek 7 grudzień 2012 20:22Zgłoś nadużycie
michal
michal

Postów: 5
Łódź
woj. łódzkie
Na forum od: 2012-12-01
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Jeszcze niedawno dział kredytów hipotecznych był wiodącym działem w obsłudze klienta, podejściu do klienta i działalność w tym zakresie była jak najbardziej profesjonalna. Ale po opiniach wiele się zmieniło, szkoda tylko, że na gorsze.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 16 styczeń 2013 14:33 | Kris | Kraków

Witam.
To fakt bezsporny,że w PKO BP wszystko sie zepsuło.Jestem tam klientem od 13 lat.Mam ROR, kartę,kredyt odnawialny.Teraz kiedy starałem się o kredyt hipoteczny zrozumiałem,że to wielki błąd tak wiele lat pozostawać w jednym banku.Im wcale nie zależy na utrzymaniu starego,dobrego,rzetelnego klienta , a już analitycy z Centali poznańskiej to powinni do szkół powrócić żeby wiedzy nabyć.Nie chcę oceniac wszystkich jedną miarką ,ale osoba która nie zna postawowych zasad prawa pracy i wyliczania wynagrodzeń , nie powinna mieć prawa do analizy zdolności kredytowej klienta.Nie chce im się bo może jest nawał pracy albo naprawdę nie potrafią tego zrobic należycie, to niech pracę zmienią i klientom życia nie utrudniają.Śmieszne to i nielogiczne żeby sprawy z Krakowa lądowały do analiz w Poznaniu.Byłoby w porządku jakby oddziały bankowe posiadały własnych analityków i były w kontakcie z doradcą podatkowym,który najlepiej potrafi ocenić zdolnośc kredytową i mozliwościpotencjalnych kredytobiorców.
Pozdrawiam Wszystkich,którzy zechcą starac się kredyt hipoteczny w PKO BP i życzę aby trafiali na kompetentnych analityków.

Środa 2 styczeń 2013 19:57Zgłoś nadużycie
Zwykły Polak
Zwykły Polak
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie

Witam
Od 20 lat jestem klientem Pekao S.A. Na początku byłem zadowolony (mała konkurencja no i przyzwyczajenie do nazwy Pekao). Obecnie zastanawiam się nad zmianą banku. Nie dba się o starych lojalnych klijentów, lepiej traktują nowych. Za prowadzenie rachunku płacę 9 zł gdzie konkurencja oferuje dużo lepsze warunki, jedyny plus to bazpłatne przelewy. Wpływy, jak na zwykłego śmiertelnika są powyżej średniej. Kiedy chciałem prosić i wynegocjować lepsze warunki dla starego klienta "olali mnie". Jedyne co mnie teraz trzyma w tym banku to kredyt hopoteczny. Reasumując szału nie ma są już lepsze banki oferujące ciekawe produkty i warunki. Wkurza mnie ,że nie dba się o starych lojalnych dlatego podjałem decyzję, czas już wziąść 'rozwód". Zastanawiam się nad Pekao BP lub Alior (wspieram Polski kapitał i już). Może ktoś ma jakieś opinie o tych dwóch bankach?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 2 styczeń 2013 20:20 | Leon

No niestety nie tylko banki mają stałych klientów w d. Taka praktyka w innych dziedzinach też jest normą, kiedyś jako klient cyfry plus miałem większe profity z tego że rozwiązywałem umowę i podpisywałem nową na innego członka rodziny niż bym przedłużał swoją co roku :). Myślę że nie ma co spodziewać się czegoś lepszego w innych bankach, sam mam konto w Alior Banku od początku jego istnienia i ciągle tylko jakieś nowe opłaty dorzucają, więc powoli zacząłem zastanawiać się nad zmianą, ale sam nie wiem jeszcze na jaki bank.

Środa 2 styczeń 2013 20:21Zgłoś nadużycie
sandik
sandik
Rybnik
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie

Alior bank nie jest polskim bankiem. A co do PKO BP, jak oczekujesz takiej standardowej obsługi i usług to polecam, ale nie oczekuj od tego banku zbyt wiele. Opłaty jednak są podobne. A w PeKaO masz kredyt więc jesteś trochę uwiązany, ale nie oznacza to, że możesz przenieść swoje konto osobiste do innego banku.

Skomentuj opinię

Środa 16 styczeń 2013 17:25Zgłoś nadużycie
Artur wkurzony
Artur wkurzony
Lublin
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie

Bank PKO SA-nie polecam nikomu.W styczniu 2009 wziąłem w tym banku kredyt gotówkowy w wysokości 8000 zł na 5 lat.do tej kwoty trzeba doliczyć odsetki 4000,81 prowizje 473,55 i ubezpieczenie 997,50 razem 5471,86 dodatkowych kosztów.W pażdzierniku 2012 spłaciłem kredyt do końca.Nikt mnie w banku nie poinformował że mogę odzyskać część ubezpieczenia za wcześniejszą spłatę.Gdy się o tym dowiedziałem od znajomego w dniu 13.11.2012 poszedłem do banku podpisać rezygnację z ochrony ubezpieczeniowej.Oddział przekazał dopiero 3.12.2012 zwrot do realizacji do ubezpieczyciela.Niechcąc wciąż płacić za prowadzenie konta w dniu 14.01.2012 poszedłem do placówki zapłacić za prowadzenie konta i odrazu go zamknąć.Już na 15.01.2012 miałem dostać zwrot ubezpieczenia na ręke.Dostałem jedynie telefon że bedzie jutro.Dziś jest jutro i cisza a bank już zamknięty.Dzwoniąc na infolinie już nie moge być obsłużony bo nie mam konta.Dzwoniąc do oddziału nikt ode mnie nie odbierał.Zamykając konto dowiedziałem sie że to wina ubezpieczyciela,ubezpieczyciel mówi że to wina banku.CZY MOŻE MAM SOBIE ODPUŚCIĆ??? przecież to "ogromna" kwota troche powyżej 100 zł

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Środa 16 styczeń 2013 17:48 | Gość

nie odpuszczać, bo to wyrabia w nas zły nawyk, nawet gdyby to była złotówka

Środa 16 styczeń 2013 23:34Zgłoś nadużycie
Raks
Raks
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Takich klientów jak ty po 100 i kilka złotych jak pomnożymy to bank ma za darmo wiele tysięcy czy kilkaset tysięcy złotych i to jest dla nich czysty zysk. Może warto zgłosić takie naruszenia do nadzoru bankowego i pokazać, że nie wszyscy machają rączką na takie drobne, a dla banku są to pokaźne zyski.

Skomentuj opinię

Sobota 19 styczeń 2013 8:52Zgłoś nadużycie
Rozumek
Rozumek
Tarnowskie Góry
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Nie chcą oddać pieniędz, bo może jeszcze przeglądają swoje regulaminy i cenniki, aby jeszcze wlepić ci jakiś koszt. Żenby nie wyszło, że zmiasta bank ci ma oddać, to jeszcze dopłacisz kikanaście złotych, bo "coś" znajdą. A później będą przychodzić monity, za każdy trzeba zapłacić kilkadziesiąt złotych i zadłużenie będzie rosnąć. To parktyki normalne stosowane przy zwykłychj klientach. A kasa dla banku na tych drobnych jest największa.

Skomentuj opinię

Sobota 27 kwiecień 2013 14:23Zgłoś nadużycie
M, świętokrzyskie
M, świętokrzyskie
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie

czy mamy szansę na taki kredyt w pekao s.a.:
kwota kredytu 340000
wartość nieruchomości: 340000 (wys. czynszu w tej nieruchomości: 300 zł, nie wiem czy to ma znaczenie)
dochody: mąż 3500 netto/umowa na cz. nieokreślony od 2002 r. (zatrudniony w firmie która działa 11 lat w branży produkcyjno-przemysłowej)
ja 1400 netto/druga umowa na cz. określony do sty-2014r. + dołączony dokument że nie będzie przeciwwskazań do przedłużenia mojej umowy na czas nieokreślony (zatrudniona w sp. z o.o. - firma na rynku od 2011 r. ta sama branża co firma w kt. pracuje mąż i ten sam też właściciel i siedziba...)
dodatkowo mąż ma jeszcze regularny dochód z umowy-zlecenia (ok. 500-600 pln netto od 1,5-2 lat) - zleceniodawcą umów jest ta sama firma w której zatrudniona jestem ja (spółka) (...).
/kondycja finansowa obu firm jest bardzo dobra/
dodatkowe zobowiązania 650 zł/m-c (rata kredytu samochodowego, kwota do spłaty 9000)
dzieci: brak
dodatkowe koszta: brak (chyba że te które bank dolicza dodatkowo, ale jesteśmy zameldowani oboje u rodziców więc kosztów utrzymania nie ponosimy wielkich...)
dodatkowo posiadamy konto oszczędnościowe - na kwotę 15000 pln (może to nie dużo ale więcj nie udało nam się zaoszczędzić...)
czy ktoś brał w tym banku kredyt hipoteczny na kwotę powyzej 300 000 PLN?? wiem, że do 300 000 decyzja na szczeblu oddziału, ale powyżej decyduje już centrala

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 28 kwiecień 2013 10:07 | mmmm

nikt nie pomoże...?? dzięki :(

Reklama