Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie

Opinie o kredycie hipotecznym w Pekao SA

Niedziela 4 marzec 2012 1:00Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie

Pekao SA | PKO SA - opinie


Kredyt hipoteczny, budowlany, remontowy, Rodzina na Swoim - na zakup/budowę domu, mieszkania, zakup działki budowlanej, remont itp.


  • stała, niska marża przez cały okres spłaty kredytu
  • wysokość udzielanego kredytu hipotecznego do 100% wartości nieruchomości
  • możliwość udzielenia kredytu bez wkładu własnego, po wykupieniu ubezpieczenia
  • maksymalny okres spłaty 30 lat dla kredytu udzielanego w PLN i 20 lat dla kredytów walutowych
  • kredyt hipoteczny w oprocentowaniu zmiennym

Czekamy na Twoje opinie i doświadczenia - kredyt hipoteczny Pekao SA | PKO SA

Ostatnio edytowane przez KredytnaM; Środa 29 październik 2014 11:28
Piątek 30 marzec 2012 17:09Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

złożyliśmy dokumenty na kredyt hipoteczny w pln do pekao wstępną decyzję otrzymaliśmy pozytywną, czekamy teraz na sprawdzenie nieruchomości, jak długo może to potrwać i co potem jeszcze do załatwienia zostaje, ile może trwać wszystko do podpisania umowy?

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 11 sierpień 2013 15:35 | Fara | Białogard

Ja z mężem czekałam od połowy kwietnia 2013 r. (moment złożenia wniosku) do początku sierpnia 2013 (decyzja odmowna). Absolutnie nie polecam tego banku. Tak zwane analityczki (ze Szczecina!!!) sprawdzające wnioski, nie znają się na podstawowych zagadnieniach prawnych związanych z pozwoleniami na budowę. Nadmienię tylko ze ze zdolności kredytowa nie mieliśmy żadnych problemów, nawet zaproponowano nam lepsze warunki niż przy standardowych kredytach. Przez indolencję tak zwanych analityczek dopiero w sierpniu dowiedzieliśmy się o ich decyzji co do wniosku (a jak przewidujemy jest ona odmowna, bo panie nie znają się na dokumentach które "analizują", a także złożyliśmy skargę na działanie centrali w Szczecinie, gdyż przedłużał się czas uzyskania decyzji, a my mieliśmy zapłacić deweloperowi do połowy sierpnia - taka mała zemsta małostkowych i niekompetentnych pań). co za tym idzie przez tak długie oczekiwanie na jakiekolwiek działanie ze strony centrali nie mam żadnych wakacji, mam zaszargane nerwy i rozczarowanie polska bylejakością. na szczęście (bo się zorientowaliśmy, że w PeKaO robią z nas idiotów każąc tak długo czekać na jakąkolwiek informację) dostaliśmy kredyt w PKO BP (od złożenia wniosku do podpisania umowy procedura trwała miesiąc a nie 4 jak w PeKaO). gdybyśmy nie dostali tego kredytu nie mielibyśmy własnego mieszkania. Jesteśmy wściekli na PeKaO tym bardziej ze byliśmy ich klientami od wielu lat i korzystaliśmy z wielu ich produktów. Ale jak się zatrudnia niekompetentnych ludzi, czego się spodziewać po jakości usług!!! nie polecam nikomu banku PeKaO, dam innemu bankowi zarabiać na mnie.

Środa 29 październik 2014 11:22 | abc | Warszawa

mój doradca kredytowy (segment premium) przez niemal 4 tygodnie nie umiał sobie poradzić z wprowadzeniem wniosku do systemu. W końcu na odczepnego wysłał do mnie mail, ze decyzja kredytowa odmowna, ale nie wie, dlaczego, i nie musi udzielać takich informacji. Po ustaleniu przeze mnie po tych 4 tygodniach w centrali, że to wszystko nieprawda, zmienił zdanie i twierdził, że ma popsuty komputer, stad opóźnienie.

Środa 29 październik 2014 11:28 | abc

notabene wciąż pracuje w oddziale XVI i ma się dobrze :(

Reklama
Wtorek 1 maj 2012 10:09Zgłoś nadużycie
goga
goga
ełk
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Ja mam inna opinie co do tego banku rowniez mamy konto w tym banku i mamy trudnosci w otrzymaniu kredytu hipotecznego poniewaz jak to nam powiedzieli ze za drogo placimy za 1 metr mieszkania " to nie jest rodzina na swoim "poprostu pozyczka na zakup mieszkania tutaj klient nie jest rowny w tym banku. Takze zmieniamy na inny moze tam klient bedzie inaczej traktowany a nie jak jakis intruz

Skomentuj opinię

Środa 2 maj 2012 13:57Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

spłacam od kilku lat kredyt w pekao, ale zmierzam w kierunku refinansowania go innym kredytem, marża wysoka, do innych spraw zastrzeżeń nie mam, jak się spłaca raty w terminie to i kłopotów nie ma, do obsługi zastrzeżeń też nie mam, a co do marży to są oferty z bardziej atrakcyjnymi warunkami

Skomentuj opinię

Środa 10 październik 2012 17:08Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

strata czasu, czekać 2 tygodnie, żeby dowiedzieć się że brak zdolności na taki kredyt hipoteczny jaki bym chciał, nie lubię takiego podejścia do klienta, opinia negatywna!

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 14 styczeń 2013 18:46 | Gość

nie ma co się pieklić, w innych bankach podobnie, najlepiej składać papiery do kilku banków jednocześnie

Poniedziałek 29 październik 2012 18:38Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

czytajcie uważnie co podpisujecie, przygotowano nam umowę znacznie odbiegająca od tego co wcześniej ustaliliśmy w rozmowie z pracownikiem Pekao, pojawiło się kilka dodatkowych opłat o których wcześniej nas nie poinformowano, a co najważniejsze marża na umowie była o 0,1 p.p. wyższa aniżeli ta o której rozmawialiśmy, radzę uważać na bank Pekao i czytać uważnie umowy przed podpisaniem, mam mieszane opinie, czy to jakieś zmiany w międzyczasie nastąpiły czy chciano nas naciągnąć

Skomentuj opinię

Wtorek 6 listopad 2012 20:05Zgłoś nadużycie
gość
gość
zgierz
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

Kredyt hipoteczny w PKO SA:czepiają się wszystkiego, czekanie na umowę 4 tyg.Co do opłat,na początku wszystko wygląda super,kredytują do 100% wartości nieruchomości,tylko że nikt nie poinformuje człowieka czarno na białym o wysokości opłat typu:ubezpieczenie niskiego wkładu własnego+prowizja dla banku(widocznie fakt że trzeba spłacić 150% wartości kredytu to za mało)+ubezpieczenie na życie+ubezpieczenie lokalu,konkrety poznajemy dopiero w dniu podpisywania umowy:(. A na końcu dobije człowieka notariusz.Tak więc przy kredytcie na 205,000 opłaty okołokredytowe+notariusz= 11,000 tyś.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 22 grudzień 2012 16:08 | xxx

a czy te dodatkowe opłaty to winqa banku?dziwne te pretensje

Czwartek 8 listopad 2012 10:41Zgłoś nadużycie
gość
gość
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

zgadzam się z prsedmówcami aby czytać umowę mi przygotowali z innymi warunkami niż wnioskowałem byłem traktowany jako klient vip (konto do kilkunastu lat stały obrót dodatkowo pieniądze zaiwestowane w pioniera) zrezygnowałem z umowy i przeniosłem konto i wniosek do innego banku i tu w trakcie procesowania dwiedzialem się że bank PeKaO s.a. był na tyle pewien że podpisżę umowę że umieścił mnie w BIK podając nieprawdziwą datę podpisania umowy na razie czykam na potwierdzenie tej informacji jeśli toprawda wyciągnę konsekwencje

Skomentuj opinię

Czwartek 15 listopad 2012 13:23Zgłoś nadużycie
Magda
Magda
Kraków
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Ja już czekam na umowę, która jest w trakcie przygotowania... mamy pośrednika kredytowego, który ma na podpisanie umowy z nami pójść do Banku i przeczytać z nami tą umowę przed podpisaniem...
Podobno do wtorku to maksymalny termin przygotowania umowy :)

Skomentuj opinię

Czwartek 15 listopad 2012 19:40Zgłoś nadużycie
Kamikadze
Kamikadze
Lublin
Temat postu: Pekao SA | PKO SA Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Tak sobie czytam Wasze wypowiedzi i tak sobie myślę....
Każdy kto bierze kredyt musi się liczyć z kosztami, to normalnie że biorę kredy na 250 tys oddaje 500 tys., jak byłoby mnie stać na zakup mieszkania to nie brałabym kredytu tylko sobie kupiła to mieszkanie za 250 tys i byłabym szczęśliwa. Narzekacie że są opłaty na początku, a czy bank to organizacja charytatywna? Każdy normalny człowiek idzie bo banku i analizuje, pyta czy są opłaty, prowizje, na jakiej wysokości jest marża itp?
Biorąc taki kredyt praktycznie na całe życie nie pozostaje na opinii 1 banku tylko szukam, porównuję propozycje innych banków i wybieram w danym momencie dla mnie najkorzystniejszą.
Więc sory ale takie opinie w stylu że prowizja kogoś zaskoczyła to sory ale nie rozumiem.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 17 luty 2013 15:01 | Sam

sorry ale to nie jest normalne że oprocentowanie kredytów jest tak wysokie, a to przecież tzw tani kredyt, czyt. tańszy niż gotówkowy, wg mnie to nie jest normalne że kupując mieszkanie na kredyt na 25 lat musimy zapłacić de facto za 2 takie mieszkania, banki ustalają odsetki na takim a nie innym poziomie bo cały czas są ludzie którzy są zdesperowani zapłacić taki haracz!

Reklama