PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie

Opinie o kredycie hipotecznym w PKO BP

Środa 4 styczeń 2012 9:07Zgłoś nadużycie
KredytnaM
KredytnaM

Postów: 157
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie

PKO BP - Opinie


Kredyt hipoteczny PKO BP na zakup mieszkania, domu, budowę domu, remont, zakup działki rekreacyjnej, kredyt mieszkaniowy Rodzina na Swoim


  • do 20% kwoty kredytu możesz przeznaczyć na dowolny cel
  • waluta w jakiej jest udzielany kredyt: PLN
  • długi okres kredytowania nawet do 40 lat
  • wakacje kredytowe raz w roku
  • finansowanie do 100% wartości nieruchomości
  • dostępność kredytu w programie "Rodzina na Swoim"
  • niska marża
  • brak opłat za wcześniejszą spłate kredytu

Czekamy na Twoje opinie o kredycie hipotecznym w PKO BP

Napisz nową opinię

Wtorek 1 styczeń 2013 9:08Zgłoś nadużycie
Bartek
Bartek
Jaworzno
Temat postu: PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia pozytywna

Jednak jak porównasz warunki kredytów hipotecznych to oferta kredytu hipotecznego "Własny Kąt" PKO BP jest jedną z najbardziej atrakcyjnych. Dla mnie wtedy się nie liczy czy w oddziale banku pracuje ciotka, siostrzenieć, całe rodziny, tylko właśnie warunki takiego kredytu. Zwłaszcza, że własnie do wczoraj było szereg promocji w tym kredycie, można było wybrać jedną z opcji, która najbardziej ci pasowała. A dodatkowo za oszacowanie wartości nieruchomości nie płąciło się, a koszt w tym banku takiej operacji wynosi 200 złotych.

Skomentuj opinię

Środa 2 styczeń 2013 19:18Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Warszawa
Temat postu: PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie

Ja też mam negatywne doświadczenie związane z tym bankiem. 1,5 miesiąca czekaliśmy na wprowadzenie wniosku do systemu. Mija trzeci miesiąc a my nadal nie mamy decyzji..Wszystkie wymagane przez nich dokumenty były dostarczane w przeciągu 1 dnia..Żenada

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Czwartek 31 styczeń 2013 17:38 | Leszek | Warszawa

Minął miesiąc i co z twoim wnioskiem po kredyt hipoteczny? Nie dziwi mnie taka sytuacja długiego oczekiwania na kredyt hipoteczny. Bank po prostu nie jest tak dużo wniosków w tak krótkim czasie obsłużyć bardzo szybko.

Czwartek 9 kwiecień 2015 9:10 | OS

Nic się nie zmieniło, od 1,5 miesiąca uzupełniam wniosek bo analityk raz w tygodniu wymyśla nowy dokument, który trzeba dostarczyć. Na tą chwile jestem w punkcie wyjścia. Żenada do kwadratu. Wielki bank a klient traktowany jest jak namolny petent.

Reklama
Czwartek 3 styczeń 2013 6:41Zgłoś nadużycie
Leszek
Leszek
Wola
Temat postu: PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie

Chyba jest to związane z tym, że mieli promocję i było bardzo dużo wniosków. A jak wyczytałem to ci, którzy złożyli wnioski o kredyt hipoteczny do końca ubiegłego roku, mają szansę dostać kredyt oraz załapać się na promocję tego kredytu hipotecznego do końca stycznia roku.

Skomentuj opinię

Piątek 4 styczeń 2013 10:09Zgłoś nadużycie
Przemo
Przemo
WARSZAWA
Temat postu: PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie

Witam,
Zlozylem wniosek o kredyt 21 grudnia, czy ktos sie orietuje jak dlugo moze byc rozpatrywany?

Skomentuj opinię

Piątek 4 styczeń 2013 18:19Zgłoś nadużycie
Leszek
Leszek
Wola
Temat postu: PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie

Trochę poczekacie na rozpatrzenie wniosków, jak wcześniej pisałem, mają czas do końca stycznia 2013 roku, aby udzielić kredytów hipotecznych na promocyjnych warunkach kredytowych. Trochę cierpliwości, a na poewno dadzą znać jak jest ich odpowiedź na wniosek o kredyt hipoteczny.

Skomentuj opinię

Sobota 5 styczeń 2013 15:20Zgłoś nadużycie
Tadek
Tadek
Mizerów
Temat postu: PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie

Niektórym się wydaje, że tylko sami złożyli wniosek o kredyt hipoteczny w oddziale banku i będą potraktowani priorytetowo. Wiem, że sama analiza takiego wniosku kredytowego trwa trochę, dodatkowo później taki wniosek o kredyt idzie do zatwierdzenia do dyrektora oddziału banku. Dyrektor oddziału też na pewno nie podpisuje w ciemno, tylko analizuje. Wraca po podpisaniu taki wniosek do działu kredytów hipotecznych i wtedy dopiero bank informuje klienta o przyznaniu kredytu hipotecznego. Trzeba umówić konkretne terminy, bo przecież i pracownikom banku oraz klientom banku muszą pasować terminy. Nie jest to takie proste jak niektórym się to wydaje.

Skomentuj opinię

Wtorek 8 styczeń 2013 22:39Zgłoś nadużycie
Waldi
Waldi
Temat postu: PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie

Kredyt hipoteczny to nie jest kredyt gotówkowy, który można załatwić tak jak w reklamie w piętnaście minut, tylko potrzeba na to czasu, bo formalności z samym sprawdzaniem jest mnóstwo. Nie rozumiem rozżalenia ludzi, którzy czekająna decyzję kredytową niespełna 2,3 tygodnie i na razie nie mają odpowiedzi.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 13 styczeń 2013 14:21 | Goran | Stalowa Wola

Parę temu załatwiałem swój kredyt hipoteczny na zakup mieszkania, a miałem sporo wkładu własnego, prawie dwa miesiące, a tu jakiegoś podpisu brakło albo dokumentu i cały czas bieganie do banku. Ale w końcu załatwiłem kredyt hipoteczny w PKO BP i tylko polecam ten bank, to polski kapitał, jak już bierzemy kredyty to wspierajmy polskie banki, niech lepiej polski kapitał ze skarbem państwa na nas zarabia na kredytach niż obcy kapitał w zagranicznych bankach.

Poniedziałek 28 styczeń 2013 19:08 | beniamin1 | Lublin

Jeżeli nie rozumiesz ludzi, którzy są rozżaleni, bo podpisali umowę przedwstępną na miesiąc, wpłacili na zadatek nie raz całe oszczędności a bank nie raczy udzielić im odpowiedzi, to gratuluję.
Przecież, jak ktoś ma uzbierane pieniądze na dom to nie idzie po kredyt, a skoro ktoś idzie po kredyt to znaczy, że go potrzebuje i nie dziwie się, że każdemu szkoda jest stracić kilkadziesiąt tysięcy złotych.

Środa 19 czerwiec 2013 0:01 | Gość

może i polski ale nad wszystkimi największymi bankami na świecie jest jeszcze bank rezerw federalnych - prywatny bank, który dyktuje warunki na rynku światowym

Wtorek 29 styczeń 2013 21:29Zgłoś nadużycie
Mario
Mario
Śląsk/żory
Temat postu: PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie
Opinia negatywna

My też staraliśmy się o hipotekę w PKO złożyliśmy wniosek pod koniec grudnia 2012 (rodzina na swoim) dochód 6500 zł netto. Dzieci BRAK - decyzja 4 tygodnie NEGATYWNA po rzekomych 4 decyzjach pozytwnych.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 29 styczeń 2013 21:36 | Mario | Śląsk/żory

A do tego wszystkiego wymagania typu:
15 tys. złotych na koncie wolnych środków na remont (udokumentowany)
Remont ma być wykonany w przeciągu 12 miesięcy
Szereg dokumentów podpisów codziennie coś
i po 4 tygodniach decyzja NEGATYWNA bez wytłumaczenia
Zdolność obliczona na ponad 400 tys zł.

Kwota o którą się staraliśmy to 120 000 bo reszte mieliśmy w gotówce.

Środa 30 styczeń 2013 21:47Zgłoś nadużycie
Roman
Roman
Tczew
Temat postu: PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie

A decyzja rzekoma pozytywna i to cztery razy? To co to oznacza. Najważniejsza jest ta negatywna. Może już im brakło środków z programu "Rodzina na Swoim", bo pod koniec roku z racji wygaszania tego programu było sporo wniosków o taki preferencyjny kredyt hipoteczny. Pozostaje teraz tylko starać się o normalny kredyt hipoteczny na pewno w innym banku.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 4 luty 2013 17:39Zgłoś nadużycie
tomy
tomy
Temat postu: PKO BP Kredyt hipoteczny - opinie

No to ładnie. A ja złożyłem wniosek 1 lutego i mam nadzieję na szybką decyzję. Ale jak czytam te komentarze to zastanawiam się nad złożeniem papierów w innym banku, bo to jakaś masakra. 2 miesiące czekać na decyzję????? Powinno to być w ulotkach, reklamach: Już po 2 miesiącach będzie decyzja.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 4 luty 2013 21:57 | Lesław

To poczytaj sobie komentarze o innych bankach i decyzjach kredytowych tych banków. I wyciągniesz wniosek, ze nie tylko w PKO BP czeka się długo na decyzję przyznania kredytu hipotecznego.

Reklama